Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Κατασκευή αρδευτικού έργου στην Τ.Κ. Μεσημερίου του Δήμου Έδεσσας από την Π.Ε. Πέλλας

Την σύμβαση κατασκευής αρδευτικού αγωγού στην Τ.Κ. Μεσημερίου υπέγραψε προ ημερών ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης με τον ανάδοχο του έργου. Το έργο, το οποίο πραγματοποιείται με προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Έδεσσας, αφορά την κατασκευή ενός κλειστού, σωληνωτού αγωγού που θα μεταφέρει νερό από τις πηγές στα αγροκτήματα της περιοχής και περιμετρικά του οικισμού. Το νέο δίκτυο θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο το οποίο είναι παλαιό, ανοικτού τύπου και, σε πολλές περιπτώσεις, παρουσιάζονται διαρροές. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 45.000,00 ευρώ και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης οι προσεχείς έξι μήνες. 



Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Ο εκσυγχρονισμός της γεωργίας και η ολοκλήρωση των υποδομών που στηρίζουν την αγροτική ανάπτυξη είναι στις βασικές μας προτεραιότητες. Μέσω του συγκεκριμένου έργου εξασφαλίζεται οικονομία νερού και καλύτερη διανομή του σε όλα τα αγροκτήματα της περιοχής. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνουμε τους αγρότες και τους βοηθάμε να παράγουν περισσότερα και καλύτερα προϊόντα. Μέσα στους στόχους που έχουμε θέσει για τα επόμενα χρόνια είναι η σταδιακή αναδιάρθρωση των αγροτικών παραγωγών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με την ένταξη νέων ποικιλιών αλλά και την υιοθέτηση αγροτικών πρακτικών που εξασφαλίζουν πρόσβαση σε νέες αγορές, ευαισθητοποιημένων καταναλωτών που ενδιαφέρονται για την υγεία τους και την ποιότητα της διατροφής τους. Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας βρίσκεται στη διάθεση των Δήμων της περιοχής που θα το ζητήσουν, ώστε, να υλοποιήσει ανάλογα έργα όπως γίνεται στην προκειμένη περίπτωση με το Δήμο Έδεσσας. Άλλωστε, αυτός είναι ο ρόλος της Π.Ε. Πέλλας, να συνεπικουρεί την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση προς όφελος των κατοίκων».







ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *