Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής στα Γιαννιτσά ( pics )

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, η πόλη των Γιαννιτσών είχε την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει τον Σεβ. Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρο.


Την Κυριακή το πρωί ο Σεβασμιώτατος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.


Συλλειτούργησαν ιερείς της πόλεως, ενώ παρέστησαν οι κ.κ. Γ. Στάμκος, Δήμαρχος Γιαννιτσών, Ι. Τζαμτζής και Δ. Σταμενίτης, βουλευτές Πέλλας.


Κατά το κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής παρουσίασε το έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Κογκό και περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες συντελείται ο ιεραποστολικός αγώνας του φωτισμού των αδελφών μας στην μαύρη ήπειρο όπως και την εμφανή παρουσία της χάριτος του Θεού.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γιαννιτσών. Εκεί ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε εικόνες και βίντεο από την ιεραποστολή στο Κογκό και απάντησε σε ερωτήσεις από το ακροατήριο.




Συγκεκριμένα παρουσίασε την προσπάθεια για την ανέγερση ιερών ναών, ακόμη και με πρωτόγονα μέσα, την τεράστια συμβολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην εκπαίδευση της χώρας μέσω της λειτουργίας σχολείων και σχολών όλων των βαθμίδων καθώς και το κοινωνικό έργο που επιτελεί. Πάνω από όλα όμως αποκάλυψε την δίψα των πολύπαθων, αλλά πάντοτε χαμογελαστών ανθρώπων του Κογκό για την αλήθεια και συνάμα την αυτοθυσία και την ανεκτίμητη προσφορά σε αυτούς των κληρικών και λαϊκών που στελεχώνουν την Ορθόδοξη Ιεραποστολή.












ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *