Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Το Κίεβο φλέγεται - 5 διαδηλωτές νεκροί (ζωντανή μετάδοση)

Το Κίεβο φλέγεται - 5 διαδηλωτές νεκροί (ζωντανή μετάδοση)Πέντε διαδηλωτές έχουν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον 300 έχουν τραυματιστεί σήμερα στο Κίεβο, σε μία ημέρα βίαιων συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Ο αριθμός των πέντε νεκρών προέρχεται από την πλευρά της αντιπολίτευσης, η οποία έδωσε τελεσίγραφο 24 ωρών στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς μετά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη. «Αν μέσα σε 24 ώρες δεν απαντήσει σε όσα μας ζητάνε, τότε θα περάσουμε στην επίθεση» δήλωσε ο Βιτάλι Κλίτσκο. Απευθυνόμενος στους διαδηλωτές τους ζήτησε να παραμείνουν στην πλατεία Ανεξαρτησίας και να την υπερασπιστούν αν η αστυνομία αποφασίσει να προχωρήσει σε επιχείρηση εκκαθάρισης.

Στο μεταξύ, το Κίεβο φλέγεται, πνιγμένο στον καπνό και στα δακρυγόνα, με την ατμόσφαιρα να δονείται συνεχώς από τις χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και τα τύμπανα των διαδηλωτών. Μετά την πρώτη επίθεση της αστυνομίας με στρατιωτικό σχηματισμό το πρωί της Τετάρτης, οι διαδηλωτές ενέτειναν τις επιθέσεις τους, χωρίς ωστόσο να μπορούν να αντιπαρατεθούν ενάντια στο ειδικό αστυνομικό σώμα καταστολής διαδηλώσεων Μπερκούτ, που κάνει και χρήση πλαστικών σφαιρών.

Εκατοντάδες από τους πλέον ριζοσπαστικούς διαδηλωτές ανασυντάχθηκαν μετά την απώθησή τους από την αστυνομία και άρχισαν να καίνε ελαστικά αυτοκινήτων σε μια προσπάθεια δημιουργίας νέων οδοφραγμάτων, δημιουργώντας στρώμα πυκνού καπνού πάνω από το κέντρο του Κιέβου. Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το «θερμόμετρο» της έντασης, η αστυνομία μετακίνησε εντός της ζώνης των συγκρούσεων τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού. Το κέντρο της πόλης θυμίζει πεδίο μάχης, με την αστυνομία να κυνηγά παντού διασκορπισμένους διαδηλωτές, ενώ όλα τα καταστήματα στη φημισμένη λεωφόρο Χρεστσάτικ έχουν κλείσει.


Δείτε σε ζωντανή μετάδωση μέσω του Russia Today:




πηγή:toxwni.gr

1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *