Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Συναγερμός από τηλεφώνημα του Ξηρού για τους Πυρήνες

Συναγερμός από τηλεφώνημα του Ξηρού για τους ΠυρήνεςΈνα τηλεφώνημα από τον Χριστόδουλο Ξηρό στο μαγαζί που διατηρεί ο πατέρας του Γιώργου και του Μιχάλη Νικολόπουλου, κατηγορούμενων για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς προκάλεσε... συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ.

Η κλήση, όπως διαπιστώθηκε από τις αναλύσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών, έγινε σε κινητό εταιρικό τηλέφωνο που αντιστοιχεί στο μαγαζί του πατέρα των δυο νεαρών συλληφθέντων.
Γι’ αυτό και σήμερα στη Γενική Ασφάλεια πήγαν ο πατέρας και η μητέρα των δυο νεαρών, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο Φραγκίσκο Ραγκούση, προκειμένου να καταθέσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας των Νικολόπουλων υποστήριξε ότι το τηλεφώνημα έγινε την πρωτοχρονιά για να του ευχηθεί ο Χριστόδουλος Ξηρός. Όταν ρωτήθηκε από που τον ξέρι, απάντησε ότι γνωρίστηκαν σε κάποια επισκεπτήρια όταν είχε πάει να δει τα παιδιά του.

Οι αστυνομικοί μετά από τις πρώτες αναλύσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών μέσα από τις φυλακές και τα στοιχεία «επαφών», θεωρούν δεδομένο ότι ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη χρησιμοποίησε το «ασύλληπτο δίκτυο» της Συνωμοσίας προκειμένου να καλύψει τα ίχνη της διαφυγής του και να βρει το ασφαλέστερο κρησφύγετο.

Ο Μιχάλης Νικολόπουλος είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2011 κατά τη διάρκεια ελέγχου αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην Κάτω Κηφισιά και ο αδερφός του Γιώργος τον Μάρτιο του 2011 σε διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου στη Ν. Ιωνία Βόλου, μαζί με τέσσερα καταζητούμενα μέλη της Συνωμοσίας.

Να θυμίσουμε ότι τα αδέρφια Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος, απόφοιτοι Αρσακείου, φοιτητές στο ΤΕΙ Αθήνας και στην ΑΣΟΕΕ αντίστοιχα, μετά τις πρώτες συλλήψεις μελών της Συνωμοσίας, στο Χαλάνδρι, το 2009, ήταν καταζητούμενοι έως το 2011. Φαίνονταν να ήταν ενοικιαστές διαμερίσματος στην οδό Κουντουριώτου στα Εξάρχεια. Τη νύχτα της 6ης Ιανουαρίου 2009 όταν τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» πραγματοποίησαν ένοπλη επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Μπουμπουλίνας, η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έφοδο στο διαμέρισμα των Εξαρχείων. Εκεί βρέθηκαν κράνη, στειλιάρια, κάρτες sim, βόμβες μολότοφ, ενώ, όπως είχε τότε διαπιστωθεί, το διαμέρισμα επισκέπτονταν τακτικά περίπου 50 άτομα, που φέρεται να συμμετείχαν σε επιθέσεις της «Συνωμοσίας».

Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές, ισχυρίζονται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, είχε αποκαλύψει την πρόθεση «μεγάλης φυγής», πέρα από τον αδερφό του Βασίλη, και σε έναν ακόμη αδερφό του, που δεν είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη δράση της 17 Νοέμβρη. Και σε αυτή την περίπτωση, είχε προχωρήσει σε αυτή την «εκμυστήρευση» κατά τη διάρκεια της 6ης άδειάς του από τις φυλακές, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πηγή: newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *