Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «σφάζονται» για το... πουκάμισο του Τατσόπουλου

Σε πρωταγωνιστή των τελευταίων ημερών και σε... σπίθα που άναψε ακόμη
μια σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής προκάλεσε νέα πολιτική θύελλα τις τελευταίες ημέρες με τις δηλώσεις του περί συμπαθούντων της 17Ν εντός του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που οδήγησε και στην απομάκρυνσή του από το κόμμα.

Οργή στην Κουμουνδούρου και αποχώρηση

Η γενικότερη στάση του Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος δεν είναι μέλος του κόμματος, αλλά συνεργαζόμενος βουλευτής, είχε δημιουργήσει εκνευρισμό στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ και καιρό και μετά τις δηλώσεις του για την 17Ν το γυαλί «έσπασε» οριστικά.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, ήδη από την Πέμπτη εμφανιζόταν ιδιαίτερα ενοχλημένος και το σημερινό ραντεβού των δύο ανδρών απλά επισημοποίησε το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Προπομπός ήταν η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης το πρωί της Παρασκευής ο οποίος τόνισε «Δεν διαγράφουμε κανένα, αλλά δεν κρατάμε κανέναν με το ζόρι» και λίγη ώρα αργότερα οι δύο πλευρές χώρισαν και επισήμως.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής έστειλε χειρόγραφη επιστολή με την οποία ενημέρωνε τον πρόεδρο της Βουλής για τις εξελίξεις, ενώ παρά τα έντονα πυρά που δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες χαρακτήρισε το διαζύγιο «βελούδινο».

Πάντως, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μετά την ανεξαρτητοποίησή του, επανέλαβε την άποψή του για «σχέσεις» μελών του κόμματος με την 17Ν αναφέροντας «Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία. Μιλάμε για τους προγόνους του ΣΥΡΙΖΑ. Δυο με τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκαν τα μέλη της 17Ν. Δεν αναιρώ τίποτα από αυτά που είπα! Υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμπαθούν τις ιδέες των τρομοκρατών. Κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν τους τρομοκράτες ως πολιτικούς κρατούμενους».

Οσο για τους λόγους που δεν παραδίδει την έδρα του, εξήγησε: «Δεν την παραδίδω γιατί πολλοί ψήφισαν εμένα και όχι το ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα 17.687 Αθηναίοι».

ΝΔ: Συνιστώσες της τρομοκρατίας μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη ακόμη μια σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά να κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι ανέχεται στελέχη του κόμματος που τρέφουν συμπάθεια προς τους τρομοκράτες.

Μάλιστα, από τη Συγγρού με νέα ανακοίνωση καλούν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στη διαγραφή βουλευτών γιατί επιχειρούν να προσφέρουν άλλοθι στους δολοφόνους και την τρομοκρατία χαρακτηρίζοντας τα εγκλήματά τους ως «πολιτικές πράξεις»

H σημερινή ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Η "συνιστώσα της τρομοκρατίας" εντός ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται. Στελέχη του από το πρωί επιχειρούν να προσφέρουν άλλοθι στους δολοφόνους και την τρομοκρατία, χαρακτηρίζοντας τα εγκλήματά τους ως "πολιτικές πράξεις"».

Και συνεχίζει, αναφέροντας συγκεκριμένα ονόματα: «Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσας δηλώνει ότι οι εγκληματίες-τρομοκράτες «δεν είναι δολοφόνοι του κοινού ποινικού δικαίου» και ότι η δράση τους ήταν «πολιτική». Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αναγνωρίζει «πολιτικό υπόβαθρο» στους εγκληματίες της 17Ν. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης χαρακτηρίζει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμπαθούν τη 17Ν (Γιαννόπουλο - Μπελαντή και Μπαρζέφσκι) εξαιρετικούς, αναφέροντας: «Είναι πολύ φίλοι μου, είμαστε δεμένοι μέσα σε κοινωνικούς αγώνες, σε ανοιχτούς κοινωνικούς αγώνες, σε ανοιχτούς δημόσιους κοινωνικούς αγώνες, είναι αγωνιστές για τα προβλήματα του λαού και της Δημοκρατίας».

Σήμερα ο κ. Τσίπρας οφείλει εμπράκτως να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει άμεσα να διαγράψει τους βουλευτές του που χαρακτηρίζουν ως «πολιτικές πράξεις» τις δολοφονίες της 17Ν. Εκτός και αν συμφωνεί μαζί τους!

Ο ελληνικός λαός περιμένει από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το κόμμα του από τη «συνιστώσα της τρομοκρατίας».

Άμεσα! Διαφορετικά θα σημαίνει ότι η ταύτιση μαζί της είναι προσωπική του επιλογή!

Και κάθε μέρα θα τον ρωτάμε, αποκαλύπτοντας τους συνεργάτες του. Μέχρι να τοποθετηθεί επισήμως και εμπράκτως».

Κουμουνδούρου: Είστε θλιβεροί

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε θλιβερή και εμφυλιοπολεμική την λογική της ΝΔ και χαρακτηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά «σκηνοθέτη τρομοσήριαλ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η θλιβερή και επικίνδυνη για τη δημοκρατία εμφυλιοπολεμική λογική της Νέας δημοκρατίας βρίσκεται στην κορύφωσή της. Το νέο επικοινωνιακό τρομοσήριαλ σε σκηνοθεσία Αντώνη Σαμαρά, εμείς δεν θα το παρακολουθήσουμε, ας το απολαύσει ο ίδιος με τους συνεργάτες του.

Ο ελληνικός λαός, δυστυχώς, για τον πρωθυπουργό έχει στραμμένη την προσοχή του στην καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει. Ό,τι και να κάνει, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».




Φωτογραφίες Eurokinissi
Πηγή: iefimerida

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *