Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Οι πολίτες τούς έχουν καταλάβει - Άρθρο από enet

Επειτα από τέσσερα χρόνια σκληρού Μνημονίου και άγριας λιτότητας, τίποτε πια στην κοινωνία δεν μοιάζει με το παρελθόν. Η παρατεταμένη κρίση συντάραξε συθέμελα και την αξιοπιστία του παλαιού πολιτικού κόσμου. Ομως, μερικά πράγματα φαίνεται ότι δεν θα αλλάξουν ποτέ. Ιδίως όταν πλησιάζουμε σε εκλογές.



Το προεκλογικό ρουσφέτι, οι κυβερνητικές παροχές προς τους πολίτες για εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων, σήμα κατατεθέν του πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου που καταρρέει, δεν εξαφανίστηκαν μαζί του. Το αντίθετο μάλιστα. Παραμένουν τα πολεμοφόδια ενός καταδικασμένου από την πλειονότητα των πολιτών παλαιοκομματισμού. Είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης που επιμένει να δίνει ο δικομματισμός του παρελθόντος, για πολιτική επιβίωση.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι του παρόντος, αλλά κομματικοί αντίπαλοι του χθες, προσπαθούν να αναστήσουν, έστω και τεχνητά, έστω και ψευδεπίγραφα, τον πελατειακό ανταγωνισμό του παρελθόντος. Εκείνον δηλαδή το μηχανισμό που διόγκωνε τα ποσοστά τους και εκτόξευε την επιρροή τους, με βάση τις υποσχέσεις για διορισμούς και μοίρασμα χρημάτων. Υποσχέσεις που άσχετα με την υλοποίησή τους είχαν στόχο να μετατρέψουν τελικά τους ψηφοφόρους σε συνενόχους στο μεγάλο φαγοπότι της διαπλοκής, το οποίο είχε στηθεί εις βάρος του δημόσιου πλούτου.

Τώρα, οι δύο πυλώνες του κυβερνητικού συνασπισμού τσακώνονται δημόσια, σαν «Κατίνες», όχι για το ποιος θα δώσει τις περισσότερες υποσχέσεις (αυτό το κατάλαβαν μάλλον), αλλά για την επικοινωνιακή διαχείριση της δικής τους υποκρισίας.

Αντικείμενο της δημόσιας αντιπαράθεσης ήταν η προσπάθεια της Ν.Δ. να αξιοποιήσει προς όφελός της μια κακόγουστη αφίσα της, στην οποία αναφερόταν πως η διάθεση 17 εκατ. ευρώ (από τις μίζες που επιστράφηκαν) στην Παιδεία και την Υγεία έγινε με εντολή Σαμαρά.

Οι πράσινοι συγκυβερνήτες ενοχλήθηκαν από τα επικοινωνιακά τερτίπια του Μαξίμου και έσπευσαν διά του γραμματέα Επικοινωνίας Δ. Καρύδη να καταγγείλουν, με περισσή ειρωνεία, τις πρακτικές Μαυρογιαλούρου.

Υπάρχει όμως κι άλλο κρούσμα παροχολογίας, που παραπέμπει σε προεκλογικό ρουσφέτι. Η ανακοίνωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στο υπουργείο Εργασίας, ενός προγράμματος για 440.000 ανέργους. Η κίνηση αυτή δεν άρεσε στο ΠΑΣΟΚ που έσπευσε, πιο κομψά είναι η αλήθεια, να διεκδικήσει την πατρότητα των μέτρων.

Κουβέντα όμως για την κοροϊδία. Γιατί όλα αυτά που εξήγγειλε δήθεν ο κ. Σαμαράς ούτε το πρόβλημα της ανεργίας λύνουν ούτε την ανάπτυξη βοηθούν. Δεν είναι μόνιμες θέσεις εργασίας. Είναι ημίμετρα και «ασπιρίνες», που καλύπτουν προσωρινά κάποιες ελάχιστες ανάγκες των ανθρώπων.

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κυβερνούν μαζί, αλλά προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν μοιάζουν. Δυστυχώς γι' αυτούς, οι πολίτες τα έχουν δει και τα έχουν καταλάβει όλα.



πηγη:enet

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *