Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Υφυπουργός Οικονομικών : Η πορεία του 2014 θα κρίνει τα οικονομικά μέτρα του 2015

Φορολογικές ελαφρύνσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους και επιχειρήσεις από το 2015, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει επιτευχθεί μέχρι το τέλος του 2014 το πρωτογενές πλεόνασμα που προβλέπει ο φετινός Προϋπολογισμός, προαναγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σε συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής".


Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι σύντομα θα προωθηθούν για ψήφιση στη Βουλή νέες ρυθμίσεις που θα προβλέπουν τη δυνατότητα συμψηφισμού απαιτήσεων των πολιτών από όλο το δημόσιο τομέα με οφειλές τους προς όλο το δημόσιο τομέα (Γενική Κυβέρνηση). Αυτό σημαίνει ότι θα είναι δυνατό να συμψηφίζονται πάσης φύσεως απαιτήσεις φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων από υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και δήμους με οφειλές φόρων και ασφαλιστικών εισφορών!

Σύντομα, εξάλλου, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο υφυπουργός, θα τεθούν σε ισχύ οι νέες ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την αύξηση του ακατάσχετου ορίου των μισθών και των συντάξεων από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ το μήνα και την κατάργηση του μέτρου των κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων για οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι 500 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα θα αναμορφωθούν οι ποινικές διατάξεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, "έτσι ώστε να αντιμετωπίζεται η ουσιαστική φοροδιαφυγή".








ΠΗΓΗ: news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *