Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Οι έντονες βροχοπτώσεις, τα χιόνια και οι θυελλώδεις άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Κυριακή. Έκτακτα δελτία επιδείνωσης καιρού και θυελλωδών ανέμων, εξέδωσε η ΕΜΥ για την επιδείνωση του καιρού.


Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να σημειωθούν μέσα στην ημέρα.

«Το καιρικό σύστημα βρίσκεται ακόμα πίσω, στα νοτιοδυτικά της χώρας, γι αυτό μέχρι στιγμής έχουμε απλά βροχές στο Ιόνιο, τη Δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη και τη Φθιώτιδα. Ωστόσο, σύντομα θα έχουμε επέκταση των φαινομένων με καταιγίδες και χιόνια σε ημιορεινές περιοχές», εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, η Κατερίνα Σωποτινού από το Τμήμα Προγνώσεων της ΕΜΥ.

Το σκηνικό του καιρού θα συνθέσουν καταιγίδες στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές πάνω από τα 400 μέτρα υψόμετρα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

Την ίδια ώρα ισχυροί άνεμοι πνέουν σε όλη τη χώρα, η ένταση των οποίων φτάνει κατά τόπους τα εννιά μποφόρ.

Στην Αττική πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ το απόγευμα αναμένεται να σημειωθούν καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα.

Οι θερμοκρασίες που σημειώνονται είναι χαμηλότερες των προηγούμενων ημερών, ωστόσο κυμαίνονται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στα βόρεια η θερμοκρασία κυμαίνεται από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά από 4 μέχρι 10 βαθμούς, στα δυτικά από 2 μέχρι 12 βαθμούς, στα νησιά (Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, νησιά Ανατολικού Αιγαίου) από 9 μέχρι 14 και στην Αττική από 8 έως 10 βαθμούς.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ από τα βόρεια και αύριο σε όλη τη χώρα, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι θα παραμείνουν και αύριο με πιθανή εξασθένησή τους την Τρίτη.

Ωστόσο, από την Τρίτη αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασίας, που θα διαρκέσει έως την Πέμπτη. 
ΠΗΓΗ: nooz

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *