Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

“Αμετακίνητος” ο Στουρνάρας λόγω Σόιμπλε – Βέτο του Γερμανού σε ενδεχόμενη μετακίνηση λόγω ανασχηματισμού

“Αμετακίνητος” ο Στουρνάρας λόγω Σόιμπλε – Βέτο του Γερμανού σε ενδεχόμενη μετακίνηση λόγω ανασχηματισμού Βέτο σύμφωνα με πληροφορίες έχει θέσει εδώ και αρκετό καιρό ο Βόλφανγκ Σόιμπλε στο ενδεχόμενο μετακίνησης του του Γιάννη Στουρνάρα από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών στο πλαίσιο ενός ανασχηματισμού.

Το γεγονός αυτό “δένει” τα χέρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αν και με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα που είναι σε εξέλιξη δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο τώρα, ενώ μετά τις ευρωεκλογές όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά καθώς εκτιμάται ότι ο κ. Στουρνάρας θα έχει ολοκληρώσει το έργο του και η διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το χρηματοδοτικό κενό και τη βιωσιμότητα τους χρέους θα έχει πιο πολιτικό χαρακτήρα.

Το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του κ. Στουρνάρα από το ΥΠΟΙΚ έστω και μετά τις ευρωεκλογές δεν είναι τόσο απλό γιατί ο Γιώργος Προβόπουλος έχει στείλει μήνυμα προς τον πρωθυπουργό ότι επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ παράλληλα οι πληροφορίες φέρουν την Ντόρα Μπακογιάννη να έχει “κλειδώσει” τη θέση του επιτρόπου της χώρας στη Κομισιόν μετά το τέλος της θητείας της Μαρίας Δαμανάκη τον Μάιο.

Ως εκ τούτου επιστρέφουν τα σενάρια περί καθόδου του Γ. Στουρνάρα στις εθνικές εκλογές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, καθώς και ο ίδιος επιθυμεί να κάνει πολιτική καριέρα, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της ΝΔ για το πρόσωπό του.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον του κ. Στουρνάρα δεν το γνωρίζει ούτε ο ίδιος, με την στήριξη όμως που έχει από το Βερολίνο και από τα ΜΜΕ, ντόπια και ξένα, παίζει σε πολλά ταμπλό και τελικά είναι θέμα προσωπικής επιλογής και συγκυριακών καταστάσεων για το να θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών ή θα μεταπηδήσει στην Τράπεζα της Ελλάδας ή θα ασχοληθεί πιο ενεργά στην πολιτική σκηνή της χώρας.



πηγή:newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *