Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ημερίδα με θέμα την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στα Γιαννιτσά

Ημερίδα με θέμα την «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» στα πλαίσια της Πράξης με τίτλο «Απασχόληση και Κοινωνική Οικονομία Ευπαθών Ομάδων στο Ν. Πέλλας» από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη "Απασχόληση ευπαθών κοινωνικά ομάδων για το νομό Πέλλας'' πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου στον συνεδριακό χώρο κεντρικού ξενοδοχείου στα Γιαννιτσά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς για τον τομέα των κοινωνικών επιχειρήσεων, το πλαίσιο ανάπτυξης και λειτουργίας τους καθώς και τις καινοτόμες «καλές πρακτικές» στο χώρο της Κοινωνικής Οικονομίας ενώ επίσης παρουσιάστηκαν και παραδείγματα κοινωνικών επιχειρήσεων που λειτουργούν ήδη με επιτυχία.



Η παρουσίαση της Πράξης Απασχόληση και κοινωνική οικονομία στο νομό Πέλλας» έγινε από την Υπεύθυνη Διαχείριση της Α.Σ. ΣΕΠΑ Ανδριάνα Σωτηριάδου.

Ο νομικός, οικονομολόγος, Γιώργος Άϊκος μίλησε για το νομικό, θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, τη σχετική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τις δυνατότητες χρηματοδότησης μιας κοινωνικής επιχείρησης.

Την παρουσίαση μιας «Καλής Πρακτικής» έκανε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού «Παράδοση» Δ. Μητάκας, ιδιοκτήτης του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Αρχαγγέλου «Παράδοση».

Οι ομιλητές ανέλυσαν την υφιστάμενη κατάσταση της τοπικής αγοράς εργασίας για την περιοχή εφαρμογής του Σχεδίου Παρέμβασης, τα βασικά χαρακτηριστικά, την απασχολησιμότητα, τις συνέργειες και τις αλληλεπιδράσεις.

Οι ωφελούμενοι του Σχεδίου θα είναι 100 και προβλέπεται να απασχοληθούν: 
-35 στην υπό σύσταση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, 4 Επιχειρήσεις στη ''Συντήρηση Δημοσίων και άλλων κτιρίων'' και 3 Επιχειρήσεις στην ''Κατ' οίκον υγεία και βοήθεια στο σπίτι'' 
-15 ωφελούμενοι στην υπό σύσταση 15 Επιχειρήσεων επαγγελματιών και παροχής υπηρεσιών δραστηριοτήτων που είναι υπό ζήτηση 
-30 ωφελούμενοι σε θέσεις διοίκησης Επιχειρήσεων, που απαιτούν απασχόληση με χρήση ΤΠΕ (Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών)
-20 ωφελούμενοι σε θέσεις απασχόλησης τυποποίησης φρούτων και λαχανικών.

Δικαιούχοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών και οι παλιννοστούντες Πόντιοι.





ΠΗΓΗ: logospellas.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *