Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

«Οταν μεγαλώσω θέλω να γίνω...» - Φωτογράφος γυρίζει τον κόσμο και κάνει «κλικ» στα πιο τρελά παιδικά όνειρα

Είναι η πρώτη «σοβαρή» ερώτηση που δέχονται όλοι ως παιδιά. Και ίσως αποτελεί την ανάμνηση, που δεν ξεχνά ποτέ κανείς. Το κλασικό «όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω...» έγινε η πηγή έμπνευση μιας φωτογράφου, που πέρασε πολλά χρόνια ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, για να κάνει «κλικ» στα πιο τρελά όνειρα των παιδιών.


Αυτό που αιφνιδίασε την Sofie Knijff είναι ο βαθμός που το περιβάλλον και οι συνθήκες ζωής, επηρεάζουν τα παιδιά, σε αυτή την επιλογή. Τα περισσότερα πιτσιρίκια στο Μάλι, για παράδειγμα, ήθελαν να γίνουν γιατροί και να βοηθήσουν τους άλλους ανθρώπους, ενώ την ίδια ώρα τα παιδιά στη Γροιλανδία ήθελαν να γίνουν κυνηγοί. Βέβαια, η παιδική φαντασία ποτέ δεν χαλιναγωγείται, με αποτέλεσμα να συναντήσει στο δρόμο της πολλούς επίδοξους... ιπτάμενους μάγους, αφού κάποιοι δήλωναν πως θέλουν να γίνουν Χάρι Πότερ όταν μεγαλώσουν!

Από τις πιο συγκλονιστικές απαντήσεις που άκουσε,όμως, η φωτογράφος ήταν εκείνη που ήρθε από τα χείλη ενός αγοριού στην Ινδία. «Μου είπε ότι δεν είχε όνειρο. Ηδη δούλευε για να ενισχύσει οικονομικά την οικογένειά του. Και η μόνη του επιθυμία ήταν να μην χάσει τη δουλειά του» είπε η Knijff στην Huffington Post.

Ποζάροντας μπροστά στο φωτογραφικό φακό, τα παιδιά, είχαν την ευκαιρία να δείξουν πώς είχαν φτιάξει στο μυαλό τους το επάγγελμα του μέλλοντός του, «σκηνοθετώντας» μόνα τους τη φωτογράφιση. Μάλιστα, ένα αγόρι στο Μάλι ήταν τόσο σίγουρο ότι οι δημοσιογράφοι φορούν μπλε σακάκι, που όταν δεν κατάφεραν να βρουν ένα για τη φωτογράφιση, αποφάσισε να το «ζωγραφίσει» στο σώμα του!
Γιατρός -Μάλι

Αεροσυνοδός -Ισλανδία

Επιχειρηματίας -Ινδία

Τραγουδιστής -Νότια Αφρική


Καταστηματάρχης -Γροιλανδία

Δημοσιογράφος -Μάλι

Χάρι Πότερ -Ινδία

Κυνηγός -Γροιλανδία

Υπάλληλος αεροδρομίου -Γροιλανδία

Φωτογράφος -ΗΠΑ

Μηχανικός και αρχιτέκτονας -Ινδία

Ηθοποιός -Νότια Αφρική


http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *