Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Αρχίζει η καταβολή του εφάπαξ

Ευχάριστα νέα για χιλιάδες συνταξιούχους του Δημοσίου, που από την ερχόμενη Παρασκευή 7 Μαρτίου θ' αρχίσουν να παίρνουν το εφάπαξ, μετά από αναμονή 2 ετών. 

Ήδη, το Ταμείο Πρόνοιας του Δημοσίου απέστειλε τα πρώτα 2.410 εντάλματα πληρωμής στην Εθνική Τράπεζα ενώ εκκρεμούν συνολικά 43.000 αιτήσεις. 

Η καταβολή του εφάπαξ, που είχε παγώσει τους 2 τελευταίους μήνες, θα δοθεί με βάση τον αριθμό προτεραιότητας των δικαιούχων και οι συνταξιούχοι θα πάρουν τα χρήματα με τον παλιό τρόπο υπολογισμού, δηλαδή θα δουν το εφάπαξ ψαλιδισμένο κατά 38,14%. 

Ο μέσος όρος του εφάπαξ ανέρχεται στις 29.000 ευρώ και θα πληρωθούν όσοι βγήκαν στη σύνταξη την άνοιξη του 2012 και κατέθεσαν αιτήσεις το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς. 

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η μαζική φυγή χιλιάδων υπαλλήλων του Δημοσίου που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ταμείου Πρόνοιας, τον Ιανουάριο κατατέθηκαν 3.276 αιτήσεις και τον Φεβρουάριο 1.406 αιτήσεις. Το Ταμείο, μάλιστα, εκτιμά ότι φέτος θα αποχωρήσουν περίπου άλλες 18.000 δημόσιοι υπάλληλοι. 

Όπως επισημαίνουν στελέχη του Ταμείου, όσοι κάνουν αιτήσεις για εφάπαξ από το καλοκαίρι του 2014 και μετά θα χρειαστεί να περιμένουν 3 έως 4 χρόνια για να το πάρουν.




ΠΗΓΗ: news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *