Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Boeing Black - το smartphone που αυτοκαταστρέφεται!

Αν και η Boeing μας έχει συνηθίσει στην κατασκευή αεροπλάνων, εν τούτοις το νέο της εγχείρημα, ονόματι Black, έχει ήδη τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω του, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται να δείχνουν κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρίες.

Ο λόγος, απλός. Το Black πρόκειται για ένα smartphone που έχει τη δυνατότητα να αυτοκαταστρέφεται, προκειμένου να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του.

Σε περίπτωση που υπάρξει παραβίαση οποιουδήποτε τρόπου από λογισμικό, όλα τα αποθηκευμένα προσωπικά δεδομένα διαγράφονται και η συσκευή τίθεται σε κατάσταση μη λειτουργίας.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, η συσκευή παρουσιάστηκε επίσημα κατά τη διάρκεια της έκθεσης Mobile World Congress, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.


Το νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο στοχεύει σε κοινό προερχόμενο, κυρίως από τον επιχειρηματικό κόσμο, που ανησυχεί ιδιαίτερα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του.

Έως τώρα δεν έχει ανακοινωθεί πότε η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στο κοινό, ούτε το κόστος απόκτησής της. Για την κατασκευή της απαιτήθηκαν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, 36 μήνες και «τρέχει» με λογισμικό Android της Google, προσαρμοσμένο με ειδικές τροποποιήσεις ασφαλείας από το τεχνικό επιτελείο της Boeing.



πηγή:koutipandoras.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *