Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Εξαιρούνται οι αγρότες από το τέλος επιτηδεύματος

Εξαιρούνται από την καταβολή τέλους επιτηδεύματος οι αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για την επόμενη πενταετία.

Ειδικότερα, σε διευκρινιστική εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη προβλέπεται πως βάσει του νόμου οι ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και οι ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα, εξαιρούνται από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος, εφόσον δεν έχουν παρέλθει πέντε έτη από την πρώτη έναρξη εργασιών, καθώς και στις περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων, εφόσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται τρία έτη από το έτος της συνταξιοδότησής του (ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας).

Σε αυτήν διευκρινίζεται ακόμη ότι θα εξαιρούνται, επίσης, από το τέλος επιτηδεύματος όσοι αγρότες τηρήσουν βιβλία και ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και έχουν κλείσει το 62ο έτος της ηλικίας τους.




ΠΗΓΗ: news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *