Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ξεσπάει η Κρητική Επανάσταση (Σαν σήμερα 10/3)

1905 Ξεσπάει η Κρητική Επανάσταση στο χωριό Θέρισος, με αρχηγό τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Ο αγγλικός στόλος κατευθύνεται προς το νησί.

1992 Πεθαίνει ο λαϊκός συνθέτης και βιρτουόζος του μπουζουκιού Γιώργος Ζαμπέτας.

1925 Ιδρύεται ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς από μέλη του Πειραϊκού Ποδοσφαιρικού Ομίλου και του Ομίλου Φιλάθλων Πειραιώς.

1978 Απαγορεύονται με νόμο στην Ελλάδα οι διαφημίσεις τσιγάρων στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.



  Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Mουσική 10/3
 
1963 Ο Αμερικανός μουσικός, μπασίστας και ιδρυτικό μέλος του Αμερικανικού grunge/rock συγκροτήματος Pearl Jam, Jeff Ament (Jeffrey Allen Ament) γεννήθηκε στην πόλη Χαβρ της Μοντάνα. Τη δεκαετία του '80 υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων Green River και Mother Love Bone. Μαζί με τους Pearl Jam έχει κερδίσει ένα Grammy Award, πέντε American Music Awards και τέσσερα MTV Video Music Awards. Το 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ με τίτλο "Tone".

1964 Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Neneh Cherry (Neneh Mariann Karlsson) γεννήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής το 1988 με την κυκλοφορία του τραγουδιού "Buffalo Stance". Αναμίχτηκε ενεργά στην μουσική σκηνή του Μπρίστολ και συνεργάστηκε με συγκροτήματα όπως οι Massive Attack. Το 1994 συνεργάστηκε με τον Youssou N'Dour για την δημιουργία και ερμηνεία της μεγάλης επιτυχίας "7 Seconds".




Αθλητισμός 10/3

 
 
10/3/2009 Η Bayern Munchen κερδίζει την Sporting CP με 7-1 και με το 5-0 που είχε κερδίσει στον πρώτο αγώνα κάνει το 12-1. Η διαφορά των 11 γκολ δημιουργεί ρεκόρ για την μεγαλύτερη διαφορά σε φάση knock-out στο Champions League. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στην Olympique Lyon που είχε αποκλείσει την Werden Bremen με το συνολικό 10-2 (0-3 στις 23/2/2005 και 7-2 στις 8/3/2005).

10/3/2008 Πεθαίνει από καρκίνο ο ηθοποιός και μαραθωνοδρόνος Βαγγέλης Καζάν σε ηλικία 70 ετών. Το 1975, είχε τιμηθεί με το βραβείο α’ ανδρικού ρόλου από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία του στην ταινία “Ο Θιάσος” του Θ. Αγγελόπουλου, ενώ πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1953.

10/3/2002 Ο Άκης Τσαταλιός, 33χρονος προπονητής της ομάδας πόλο γυναικών της Βουλιαγμένης, πεθαίνει από ανακοπή κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του με τον Εθνικό στο κολυμβητήριο του Πειραιά

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *