Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Μυστήριο άνευ προηγουμένου η εξαφάνιση του Μπόινγκ των Μαλαισιανών αερογραμμών

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Μπόινγκ 777 που χάθηκε μυστηριωδώς από τα ραντάρ τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από
το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, με 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

"Η εξαφάνιση του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών αποτελεί ένα άνευ προηγουμένου μυστήριο", δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της πολιτικής αεροπορίας, Αζαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι μετά από τρία 24ωρα ερευνών, δεν υπάρχουν ουσιαστικά ελπίδες για αν βρεθούν επιζώντες.

Παρόλα αυτά, δεκάδες πλοία και αεροσκάφη από 10 χώρες που συμμετέχουν στις έρευνες, χτενίζουν τις θάλασσες γύρω από τη Μαλαισία και το νότιο τμήμα του Βιετνάμ ενώ οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν ότι επεκτείνουν τη ζώνη ερευνών στα 100 ναυτικά μίλια από το όρος Ιγκάρι, όπου εθεάθη για τελευταία φορά το Μπόινγκ.

Στη περιοχή της Θάλασσας της Κίνας -όπου εκτιμάται ότι μπορεί να συνετρίβη το Μπόινγκ- πραγματοποιούν έρευνες περισσότερα από 30 αεροπλάνα και 40 πλοία της Μαλαισίας. Το Βιετνάμ έχει επίσης στείλει πλοία και εναέρια μέσα να ερευνήσουν στα δικά του χωρικά ύδατα ενώ με δύο αεροσκάφη συμμετέχει και η Αυστραλία στις έρευνες.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει επίσης στείλει μια ομάδα ειδικών στην Κουάλα Λουμπούρ —μεταξύ των οποίων είναι και ειδικοί των υπουργείων Μεταφορών και Δημόσιας Ασφάλειας— για να βοηθήσουν στις έρευνες, καθώς οι 154 από τους επιβάτες του αεροπλάνου ήταν Κινέζοι.

Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος του λιμενικού σώματος Φαρίντα Σουίμπ. της χώρας,διέψευσε ότι η μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που είχε βρεθεί την Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή της Πολιτείας Κελαντάν, σε απόσταση 180 χιλιομέτρων από τα ανατολικά παράλια της Μαλαισίας, προερχόταν από το Μπόινγκ.

Νωρίτερα, Βιετναμέζοι αξιωματούχοι είχαν ανακοινώσει ότι ένα αντικείμενο που βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα και από αέρος έμοιαζε με σωστική λέμβο, δεν έχει επίσης καμία σχέση με το χαμένο αεροσκάφος αλλά επρόκειτο για ένα τύμπανο περιτύλιξης καλωδίου, καλυμμένο από πράσινα φύκια, που κατά τα φαινόμενα έπλεε στη θάλασσα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το μοιραίο Μπόινγκ 777-200 απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ λίγο πριν από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Μετά από μία ώρα χάθηκε από τα ραντάρ και πιστεύεται ότι πιθανότατα συνετρίβη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Οι αρχές της Μαλαισίας ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα για να δώσουν απαντήσεις στο μυστήριο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της αεροπειρατεία στο αεροπλάνο.

Ωστόσο οι ΗΠΑ, που είχαν τρεις υπηκόους τους μεταξύ των επιβατών, έστειλαν στη Μαλαισία πράκτορες του FBI, σύμφωνα με το αρχικό πόρισμα των οποίων, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα πάντως με τον γενικό διευθυντή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι δύο ύποπτοι επιβάτες που χρησιμοποίησαν κλεμμένα διαβατήρια για να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος, δεν έχουν ασιατικά χαρακτηριστικά, ενώ οι αποσκευές άλλων πέντε επιβατών που είχαν εισιτήρια αλλά δεν επιβιβάστηκαν ποτέ, απομακρύνθηκαν πριν από την απογείωση.



ΠΗΓΗ: news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *