Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Γιατί οι γυναίκες άνω των 45 χάνουν πιο δύσκολα βάρος

Συμβαίνει στις περισσότερες γυναίκες μετά την κλιμακτήριο Για μια γυναίκα η κλιμακτήριος αποτελεί τον εφιάλτη του βάρους της και όχι άδικα. Το σώμα αλλάζει, το βάρος ανεβαίνει και ακόμη και το τελευταίο γραμμάριο λίπους που θα πάρει στο σώμα της αποθηκεύεται κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς, κάτι που δεν είχε συνηθίσει μέχρι τότε.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η τάση για αποθήκευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς σε αυτή την ηλιακή περίοδο μίας γυναίκας, σχετίζεται με την επίδραση πρωτεϊνών και ενζύμων, λόγω χαμηλών επιπέδων οιστρογόνων.

Φαίνεται ότι αυτές οι πρωτεΐνες και αυτά τα ένζυμα είναι πιο δραστήρια μετά την εμμηνόπαυση και αυξάνουν την ικανότητα μιας γυναίκας να αποθηκεύει λίπος, ιδιαιτέρως στην ενδοκοιλιακή περιοχή, μειώνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα κινητοποίησής του.

Άρα δεν είναι κάτι που συμβαίνει ενδεχομένως μόνο σε εσάς, αλλά στις περισσότερες γυναίκες μετά την κλιμακτήριο. Για αυτό και η διαδικασία για να χάσει μια γυναίκα βάρος σε αυτή την ηλικία χρειάζεται υπομονή και πολύ γυμναστική. 
 
 
ΠΗΓΗ: neadiatrofis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *