Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Πάνω από 60.000.000 γυναίκες στην Ευρώπη έχουν υποστεί κακοποίηση

Μία στις τρεις γυναίκες στην Ευρώπη έχουν πέσει θύματα κακοποίησης. Τι συμβαίνει στους εργασιακούς χώρους


Το 33% των γυναικών στην Ευρώπη έχουν πέσει θύματα σωματικής ή σεξουαλικής βίας, από τα 15 τους μάλιστα.

Επίσης, μία στις δύο εργαζόμενες γυναίκες έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση.

Μόνο στην Ευρώπη, μία ήπειρο που δεν έχει τις αγκυλώσεις και τις προβληματικές καταστάσεις άλλων ηπείρων και χωρών, οι κακοποιημένες γυναίκες ανέρχονται στα 62 εκατομμύρια.

Η βία κατά των γυναικών συμβαίνει πολύ συχνά, είναι κυρίως ενδοοικογενειακή, αλλά δημοσιοποιείται ελάχιστες φορές και σπάνια φθάνει στα δικαστήρια.

Αυτές είναι ορισμένες από τις πολλές επισημάνσεις πρόσφατης πανευρωπαϊκής έρευνας, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής, που συνεδρίασε με αφορμή τον εορτασμό για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Η βία κατά των γυναικών δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο. Αυτά είναι δεδομένα που θα πρέπει να μας υποχρεώσουν να δούμε συνολικές πολιτικές για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ήταν η κοινή παραδοχή των γυναικών- βουλευτών που συμμετείχαν στην Επιτροπή.

Εξάλλου, τονίστηκε η ανάγκη επικύρωσης από την Ελλάδα της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης, γνωστή ως Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Στην Επιτροπή τονίστηκαν όμως και οι ανισότητες σε σχέση με τους άνδρες και τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κατερίνα Παπακώστα μίλησε για την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας της μητρότητας για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε η κ. Παπακώστα, η Επιτροπή προωθεί τροπολογία με την οποία οι έγκυες γυναίκες θα προστατεύονται από τη διαθεσιμότητα, για ένα τουλάχιστον 18μηνο, ενώ θα έχει αναδρομική ισχύ από το 2012. 
 

ΠΗΓΗ: Με πληροφορίες από ΑΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *