Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Δεν ισχύει το 5ευρω για τη συνταγογράφηση με το νέο νόμο

Σε μια σημαντική ανακοίνωση σε σχέση με το εισιτήριο των 5 ευρώ στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ, προέβη ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, με τον νέο νόμο δεν ισχύει η συγκεκριμένη χρέωση για την συνταγογράφηση, με αποτέλεσμα να μην πληρώνει κανείς το 5ευρω στο ΠΕΔΥ.

Νωρίτερα, την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, προκάλεσε η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που χαρακτήρισε το εισιτήριο των 5 ευρώ στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ, κίνηση βεβιασμένη και αιφνιδιαστική.

«ΠΑΣΟΚ καταπράσινο, μόνο του, σκέτη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ», ήταν η απάντηση του σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο Mega. Όπως διευκρίνισε, το εισιτήριο των 5 ευρώ πράγματι ισχύει στα κέντρα υγείας του ΕΣΥ και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, όμως το μέτρο θεσμοθετήθηκε επί κυβέρνησης Παπανδρέου, τονίζοντας με έμφαση ότι η σχετική απόφαση δεν ελήφθη ούτε επί Παπαδήμου ούτε επί Σαμαρά.

«Μπαίνοντας τα πολυιατρεία στο υπόλοιπο σύστημα υγείας υιοθετούν και τους υπόλοιπους νόμους του ΕΣΥ, που είναι το 5ευρω», εξήγησε ο υπουργός Υγείας και επέμεινε: «Δεν έχω θεσμοθετήσει κανένα 5ευρω. Διάβασα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για νόμο του ΠΑΣΟΚ».

Εξάλλου, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι στην πράξη στα νοσοκομεία σε ποσοστό 50% το εισιτήριο δεν καταβάλλεται (λόγω οικονομικής αδυναμίας των ασθενών) για να συμπληρώσει: «Κάνουμε μία τόσο μεγάλη φασαρία για ένα μέτρο που καλά καλά δεν λειτουργεί. Προτιμούμε στην Ελλάδα να γκρινιάζουμε παρά να συνεννοούμαστε», κατέληξε.




ΠΗΓΗ: protothema.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *