Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Πέθανε στη Μόσχα ο Ιωσήφ Στάλιν (Σαν σήμερα 5/3)

1953 πέθανε στη Μόσχα ο Ιωσήφ Στάλιν από εγκεφαλική αιμορραγία σε ηλικία 73 ετών.

1914 συγκροτήθηκε η πρώτη αλβανική κυβέρνηση υπό τον Τουρχάν πασά.

1985 ομόφωνα η Ν.Δ. ψήφισε πάλι τον Κων/νο Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο
Μουσική 5/3

 
1948 Ο reggae τραγουδιστής και μουσικός Eddy Grant (Edmond Montague Grant) γεννήθηκε στο Plaisance της Γουιάνα στη Νότια Αμερική. Σε πολύ μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένεια του στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας. Το 1968 με το συγκρότημα Equals κυκλοφόρησε την πρώτη του Νο1 επιτυχία το τραγούδι "Baby Come Back". Είναι γνωστός για τον αγώνα του κατά του καθεστώτος του απαρτχάιντ και μια από τις επιτυχίες του, το "Gimme Hope Jo'anna", μιλάει ουσιαστικά για την πόλη Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Δημοφιλή τραγούδια του: "I Don't Wanna Dance", "Electric Avenue" κ.α. Συνεργάστηκε στην παραγωγή με καλλιτέχνες όπως οι Sting, Mick Jagger και Elvis Costello.

2011 Ο Έλληνας συνθέτης, τραγουδοποιός, τραγουδιστής, συγγραφέας και δημοσιογράφος Μανώλης Ρασούλης (1945-2011) απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών στην Θεσσαλονίκη από έμφραγμα. Βρέθηκε νεκρός στις 13 Μαρτίου. Έχει συνεργαστεί με συνθέτες και τραγουδιστές όπως Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Νίκος Ξυδάκης, Πέτρος Βαγιόπουλος, Νίκος Παπάζογλου, Σωκράτης Μάλαμας, Χρήστος Νικολόπουλος κ.α. Έχει μία κόρη, τη τραγουδίστρια και μουσικό Ναταλία Ρασούλη.


Aθλητισμός 5/3
 
 5/3/2006 Ο Igor Biscan σκοράρει στο 53ο λεπτό εναντίον της ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός κερδίζει με 1-0. Πρόκειται για το 3000ο γκολ των πρασίνων στην ιστορία της Α' Εθνικής, δηλαδή από την 28/10/1959 όταν διεξήχθη η πρώτη αγωνιστική κατά την οποία ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ είχε πετύχει το πρώτο γκολ στο 28ο λεπτό. Ο ΠΑΟ γίνεται η πρώτη ομάδα στην Α' Αθνική που φτάνει τα 3000 γκολ, τα 1344 των οποίων επιτεύχθησαν την εικοσαετία 1959-1979 και τα 1656 στην συνέχεια από την εφαρμογή δηλαδή του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Πρώτος σκορερ του ΠΑΟ ο Κριστόφ Βαζέχα με 244 και ακολουθούν με 180 ο Αντώνης Αντωνιάδης και 134 ο Μίμης Δομάζος

5/3/2005 Η 28χρονη γερμανίδα αθλήτρια Bianca Kappler πηδάει 6.96 μέτρα στην τελευταία της προσπάθεια στο μήκος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Μαδρίτη, ένα άλμα που της δίνει άνετα το χρυσό μετάλλιο. Η ίδια παραδέχεται στον διαιτητή ότι δεν θα μπορούσε να έχει πηδήξει 6.96μ (30 εκατοστά περισσότερα από το προσωπικό της ρεκόρ). Η ανάλυση του βίντεο θα αποδείξει το λάθος και το άλμα θα ακυρωθεί. Το ασημένιο μετάλλιο θα δοθεί στα 6.64μ. ενώ η Kappler θα μείνει στην τέταρτη θέση με 6.53μ. Το 2008, η IAAF θα της δώσει το χάλκινο μετάλλιο για fair play.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *