Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Πληροφορίες σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές από το Δήμο Έδεσσας

Από τον Δήμο Έδεσσας γνωστοποιούνται τα ακόλουθα που αφορούν τις εκλογές Τοπικής και Περιφερειακής αυτοδιοίκησης και τις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2014 όπως αυτά προέκυψαν κατόπιν σχετικής νομοθετικής ρύθμισης :


1) Η προθεσμία για την πραγματοποίηση κάθε μορφής μεταβολής στους εκλογικούς καταλόγους (μεταδημοτεύσεις , εγγραφές ή διαγραφές από τον κατάλογο ετεροδημοτών του Δήμου Έδεσσας , αλλαγή εκλογικού διαμερίσματος κλπ), παρατείνεται έως και την 14/3/2014.

2) Η ίδια προθεσμία αφορά και τους πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιθυμούν να ψηφίσουν στις Δημοτικές Εκλογές(όχι τις Περιφερειακές) και τις Ευρωεκλογές του Μαΐου .

3) Οι ομογενείς νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα (αλλά δεν έχουν την Ελληνική Ιθαγένεια) , οι πολίτες υπήκοοι τρίτων χωρών (πλήν ΕΕ ) καθώς και οι πολίτες υπήκοοι των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών (Ελβετίας , Νορβηγίας , Ισλανδίας και Λιχτενστάϊν) , δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές του Μαΐου.

4) Ως προς το θέμα των ετεροδημοτών θα θέλαμε να επιστήσουμε ιδιαίτερα την προσοχή στους ενδιαφερόμενους για την αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας τους :
α) Όσοι πολίτες είναι γραμμένοι ή επιθυμούν να εγγραφούν μέχρι την 14/3/2014 στον κατάλογο ετεροδημοτών του Δήμου Έδεσσας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα μπορέσουν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους (δηλαδή στον Δήμο Έδεσσας εφόσον φυσικά είναι γραμμένοι στον κατάλογο ετεροδημοτών ) ΜΟΝΟΝ στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και όχι στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης και (εάν χρειαστεί ) της 25ης Μαΐου 2014.
β) Όσοι πολίτες είναι γραμμένοι στον κατάλογο ετεροδημοτών του Δήμου Έδεσσας (πριν από την 1/1/2014) και επιθυμούν να ψηφίσουν τόσο στις αυτοδιοικητικές όσο και στις ευρωεκλογές του Μαΐου στον Δήμο της βασικής εγγραφής τους (εκεί που είναι δηλαδή δημότες ) θα πρέπει να διαγραφούν από τον κατάλογο ετεροδημοτών του Δήμου Έδεσσας (υποβάλοντας την σχετική αίτηση) μέχρι την 14/3/2014 .
γ) Τέλος όσοι πολίτες είναι γραμμένοι στον κατάλογο ετεροδημοτών του Δήμου Έδεσσας και δεν επιθυμούν να διαγραφούν από αυτόν , θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εάν τους το επιτρέπει η απόσταση από τον Δήμο της βασικής εγγραφής τους θα μπορούν να ψηφίσουν στον Δήμο αυτό ΜΟΝΟ στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014 και παράλληλα να ψηφίσουν ΜΟΝΟ στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 στον Δήμο Έδεσσας .



Δήμος Έδεσσας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *