Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπησηΝέα δημοσκόπηση δίνει πρώτη πολιτική δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το "Ποτάμι" του Θεοδωράκη βρίσκεται στην τέταρτη θέση αφήνοντας πίσω του ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.


Το προβάδισμα με 0,9% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει το 20,9% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 20%. Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 6,9% και ακολουθούν «Το Ποτάμι» 5,7%, ΚΚΕ 5,2%, ΑΝΕΛ 4%, ΠΑΣΟΚ 3,8%, ΔΗΜΑΡ 2,8%, Οικολόγοι 1,5% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των αρχηγών των δύο κομμάτων, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 29% σε θετικές γνώμες και ο Αλέξης Τσίπρας 28% ενώ τρίτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 20%.

Στο ερώτημα για το ποιος από τους Σαμαρά-Τσίπρα είναι περισσότερο αξιόπιστος ως πρωθυπουργός, ο αρχηγός της ΝΔ συγκεντρώνει το 33% και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 25% ενώ «κανένας» απαντά το 38%.

Έξι στους δέκα απαντούν στη δημοσκόπηση για λογαριασμό του Newsit ότι θα ψηφίσουν με βάση τα εσωτερικά ζητήματα και 4 στους 10 ότι θα ρίξουν την ψήφο τους για να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση.

πηγή:toxwni.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *