Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Νηστεία και υγιεινή διατροφή: Φυτικές πηγές ασβεστίου για τη Σαρακοστή

Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, η νηστεία συχνά συνδέεται με την αποφυγή των γαλακτοκομικών και συνεπώς την έλλειψη ασβεστίου, συστατικό βασικό για την υγεία και την σωστή ανάπτυξη του οργανισμού. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να νηστέψουμε χωρίς να στερηθούμε το πολύτιμο ασβέστιο;




Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, ιδανικές νηστίσιμες πηγές ασβεστίου είναι οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, λαχανικά όπως το μπρόκολο και το σπανάκι, καθώς επίσης και το σουσάμι και τα προϊόντα του όπως το ταχίνι και ο χαλβάς.

Μάλιστα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι μία κουταλιά της σούπας σουσάμι μπορεί να καλύψει μέχρι και το 1/3 των αναγκών σε ασβέστιο, ενός υγιούς ενήλικα.



ΠΗΓΗ: iefimerida

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *