Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ποινή φυλάκισης για τον πρόεδρο της Μπάγερν Μονάχου!

Ποινή φυλάκισης για Χένες!Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες!

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει ποινή φυλάκισης πεντέμισι χρόνων στον Χένες, για εφτά συνολικές κατηγορίες φοροδιαφυγής. Ο Φον Ένγκελ αρνήθηκε την υπερασπιστική γραμμή του προέδρου της Μπάγερν, ο οποίος υποστήριξε πως το ότι βγήκε εθελοντικά μπροστά και αποκάλυψε τη φοροδιαφυγή του, όπως και το ότι δήλωσε έτοιμος να επιστρέψει χρήματα, είναι αρκετά για να μην πάει φυλακή. Οι δικαστικές αρχές θεώρησαν ότι ο λόγος που το έπραξε ήταν απλά επειδή οι ερευνητές τον είχαν πλησιάσει επικίνδυνα!

Οι αρχικές κατηγορίες έκαναν λόγο για ένα ποσό της τάξεως των 3.5 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά τη Δευτέρα, όταν ξεκίνησε η δίκη, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν 15 εκατομμύρια ακόμα! Εν τέλει, οι έρευνες αποκάλυψαν ότι το συνολικό ποσό της φοροδιαφυγής αγγίζει τα 27.2 εκατομμύρια. Η πιθανή ποινή του μπορούσε να του επιβληθεί είναι απλό πρόστιμο, ή μέχρι και 10 χρόνια φυλακή! 


Τελικά, το δικαστήριο απεφάνθη: Φυλάκιση τριών ετών και έξι μηνών για φοροδιαφυγή! Ο πρώην Γερμανός διεθνής είχε βγάλει μυστικά τα χρήματά του σε τράπεζα της Ελβετίας και οι δικαστές έκριναν ότι η ομολογία του δεν αποτέλεσε πλήρη αποκάλυψη των πεπραγμένων του. O 62χρονος έχει μπροστά του μια εβδομάδα για να αποφασίσει αν θα κάνει έφεση. Στο διάστημα αυτό, θα παραμείνει ελεύθερος...


πηγή:gazzetta.gr




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *