Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Κατάρρευση κτηρίου από έκρηξη στη Νέα Υόρκη (pics)

Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον άλλοι 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που οφείλεται σε διαρροή αερίου, σε πολυκατοικία του ανατολικού Χάρλεμ στη Νέα Υόρκη.

Το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες αμέσως μετά την ισχυρή έκρηξη με αποτέλεσμα ένα νέφος καπνού να καλύψει μεγάλη έκταση πάνω από την περιοχή, όπου διαμένουν κυρίως αφροαμερικανοί.

Περισσότερα από 250 οχήματα της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο της έκρηξης στην 116η οδό και την λεωφόρο της Παρκ Άβενιου. Οι κάτοικοι του ανατολικού Χάρλεμ ανέφεραν πως άκουσαν τηνισχυρή έκρηξη στην πενταόροφη πολυκατοικία, γύρω στις 9 το πρωί, τοπική ώρα, και ακολούθησε η κατάρρευση του πολυόροφου κτιρίου.

Όλες οι υπηρεσίες των τρένων μέσα και έξω από τον τερματικό σταθμό Grand Central έχουν σταματήσει ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία σήμανε συναγερμό, στο υψηλότερο επίπεδο απειλής.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να εμποδίσουν την περαιτέρω επέκταση της φωτιάς, ενώ ήδη έχουν σημειωθεί μεγάλες ζημιές και σε διπλανά κτίρια.

Οπως δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντι Μπλάζιο, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου, η διαρροή αερίου έγινε αντιληπτή και ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές, μόλις 15 λεπτά πριν από την έκρηξη. Πρόσθεσε ότι εξακολουθούν να αγνοούνται πολίτες. «Καταβάλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να εντοπιστούν» σημείωσε.

Η τοπική υπηρεσία έχει κληθεί για να σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου μετά την έκρηξη, η οποία κατάστρεψε παράθυρα στην περιοχή, σύμφωνα με το δίκτυο WABC.

«Έγινε μια έκρηξη και το κτίριο κατέρρευσε», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ένας μάρτυρας δήλωσε την New York Daily News πως μύριζε αέριο «εδώ και εβδομάδες» πριν την έκρηξη. «Είδαμε ανθρώπους να πέφτουν έξω από το παράθυρο... Είναι οι γείτονές μου» δήλωσε ο Rivera Ashley.

Ένας άλλος μάρτυρας που εργάζεται κοντά στην περιοχή δήλωσε στην εφημερίδα πως άκουσε δύο δυνατές εκρήξεις που τράνταξαν το κατάστημά του.

«Ήταν πολύ δυνατό. Τραντάχτηκε όλο το τετράγωνο» δήλωσε ο Mitch Abreu. «Ένα παράθυρο έσπασε από ένα γειτονικό μαγαζί εξαιτίας της έκρηξης» πρόσθεσε.

«Μας θύμισε τους δίδυμους πύργους για άλλη μία φορά. Οι άνθρωποι ήταν καλυμμένοι από σκόνη και έκλειναν με τα χέρια τους το στόμα τους».







ΠΗΓΗ: ethnos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *