Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Απεργούν οι οδηγοί φορτηγών

Απεργία διαρκείας από σήμερα Σάββατο 8 Μαρτίου ξεκινά η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), καταγγέλλοντας την πολιτεία για αδράνεια όσον αφορά στην πάταξη της παράνομης μεταφοράς από φορτηγά ξένων χωρών και από Ιδιωτικής Χρήσης αυτοκίνητα.

Επίσης η ΟΦΑΕ διαμαρτύρεται και για τις αυξήσεις στα διόδια, αλλά και για ζητήματα που αφορούν το ασφαλιστικό, και τον τρόπο φορολόγησης των μελών της.

Η ΟΦΑΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι τα αρμόδια υπουργεία παρά τις επανειλημμένες - επί μια δεκαετία - δεσμεύσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου, αθέτησαν τις υποσχέσεις και δεν προχώρησαν στη λήψη κανενός μέτρου προς αυτή την κατεύθυνση.

Η κυβέρνηση, τονίζεται στην ανακοίνωση, με λίγα λόγια αρνείται να εφαρμόσει τους νόμους του επίσημου ελληνικού κράτους, δηλαδή να πράξει το αυτονόητο.

Τέλος η ΟΦΑΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι σε συνεργασία με τοπικές ομοσπονδίες εθνικών μεταφορών, θα αγωνιστούν ενάντια στα μέτρα και στις πολιτικές που διογκώνουν την κρίση και οδηγούν τους αυτοκινητιστές στην εξαθλίωση, καθώς και για την ικανοποίηση άλλων αιτημάτων του κλάδου, όπως το ασφαλιστικό και φορολογικά θέματα.

Ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Απ. Κενανίδης, σε δήλωσή του τονίζει πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων του κλάδου και ζητά την τήρηση της νομιμότητας και την εφαρμογή των ψηφισμένων νόμων.




ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *