Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Στο Δημόσιο εκχωρούνται υποχρεώσεις ποδοσφαιρικών ομάδων

Εγκύκλιο σχετική με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία εκχώρησης στο Ελληνικό Δημόσιο απαιτήσεων υπό εκκαθάριση ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών έναντι τρίτων ληξιπρόθεσμων χρεών εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης.

Αν και το υπουργείο Οικονομικών έχει κατηγορηθεί πως νομοθέτησε ειδικά για την υπόθεση της ΠΑΕ ΑΕΚ με τον Μάκη Ψωμιάδη, ωστόσο αρμόδια στελέχη διαψεύδουν αυτές τις αιτιάσεις σημειώνοντας πως η διάταξη αποσκοπεί στο να ξεπεραστούν εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι εκκαθαριστές των ΠΑΕ.

Η εγκύκλιος καθορίζει τη διαδικασία και τις σχετικές προϋποθέσεις για την εκχώρηση των απαιτήσεων και παρέχει οδηγίες για την ενιαία εφαρμογή των διατάξεων. Σε αυτή επισημαίνεται ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκχώρησης απαιτήσεων υπό εκκαθάριση ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών πρέπει να γίνεται εντός 30 ημερών και για το λόγο αυτό απαιτείται η άμεση αντιμετώπιση των σχετικών υποθέσεων από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Όπως διευκρινίζει η εγκύκλιος οι διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 4224/2013 εφαρμόζονται μόνο για την εκχώρηση στο Δημόσιο απαιτήσεων από ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες που βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης κατ' εφαρμογή ειδικών διατάξεων. Η δε εκχωρήτρια ΠΑΕ πρέπει να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, για την εξόφληση των οποίων δεν διαθέτει επαρκή περιουσιακά στοιχεία, κινητά ή ακίνητα. Σύμφωνα δε με το νόμο, το Δημόσιο δύναται να αποδέχεται την εκχώρηση απαιτήσεων των ανωτέρω ΠΑΕ κατά τρίτων, από σύμβαση ή αδικοπραξία, μόνο όταν αυτές έχουν αναγνωριστεί με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.



ΠΗΓΗ: news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *