Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Καινούργια μηνύματα καίνε τον Λαγό

Καινούργια μηνύματα καίνε τον ΛαγόΤελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις που «καίνε» τον προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό."Άνανδρος ο Μιχαλολιάκος " λέει ο Μπούκουρας!

Η δημοσιοποίηση νέων μηνυμάτων, προϊόν της σχετικής άρσης του απορρήτου, από το κινητό του τηλέφωνο καταδεικνύει ότι ο υπεύθυνος των ταγμάτων εφόδου Πειραιά λάμβανε ενεργά μέρος σε ξυλοδαρμούς όσων δεν συμφωνούσαν με τις ιδέες της οργάνωσης.

Τους διαλόγους και τα μηνύματα έφερε στο φως ρεπορτάζ της Δημόσιας Τηλεόρασης. Σε έναν από αυτούς ο Γ. Λαγός απευθύνεται σε κάποια γυναίκα -προφανώς διαφωνούσα με την ιδεολογία της ΧΑ- και της λέει: «Μια και έγινες αναρχικιά, πες στους φίλους σου ότι θα συνεχίσω να τους μακελεύω όπου τους βρίσκω». Και αποδεχόμενος, εμμέσως, τις επιθέσεις χρυσαυγιτών προσθέτει: «Τους έχω κάνει ρεζίλι. Τους βρίσκω και τους στέλνω στο νοσοκομείο. Και θα στείλω πολλούς ακόμη. (...) Όσο για σένα, κάτσε εκεί και βρίζε με. Σας έχω γραμμένους όλους. (...) Θα σας μακελέψω μέχρι τέλους. Πήγαινε στους φίλους σου τους αναρχικούς και τους Πακιστανούς».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Γιάννης Λαγός ήταν ο βουλευτής στον οποίο «λογοδοτούσαν» τα τάγματα εφόδου. Και πράγματι, ο Λαγός φαίνεται να επιβραβεύει τη δράση άλλων «πυρήνων». Σε ένα από τα μηνύματα προς τα μέλη του πυρήνα Νίκαιας ο Λαγός αναφέρει: «Καλό καλοκαίρι. Ξεκουραστείτε. Εχετε κάνει πάρα πολλά. Χαίρομαι που σας έχω συναγωνιστές. Είσαστε φοβερή τοπική και υπέροχοι άνθρωποι. Συνεχίστε έτσι, Γιωργάρα. Ο Τόπος μας και η Χ.Α έχουν ανάγκη από τέτοιες παρουσίες. Συγχαρητήρια... Δεν θα σας αδειάσω ποτέ. Και σου είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι θα ακολουθήσουμε σκληρή χρυσαυγίτικη γραμμή».

Ακόμη και τα μηνύματα που ανταλλάσσει με τη σύντροφό του είναι αποκαλυπτικά για τη δράση του. Αναφερόμενος στην επίθεση χρυσαυγιτών στον κοινωνικό χώρο «Το συνεργείο» στην Ηλιούπολη της γράφει: «Πήγε πολύ καλά, αλλά στο τέλος κάνανε προσαγωγές. Τώρα πάμε στο τμήμα».

Η απάντηση της συντρόφου του, Νικόλ, είναι... πανηγυρική. «Ο άντρακλάς μου δέρνει... λα, λα, λα! Γουστάρω! Εξιτάρομαι κάθε φορά που το κάνεις. Είχες από Απρίλη;»... Σημειωτέον ότι ο Λαγός αποκαλεί τη συνομιλήτριά του «πρόστυχη ναζιστούλα». «Ετοιμάζομαι να κοιμηθώ, πρόστυχη ναζιστούλα».

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει όμως και εσωτερική δυσαρέσκεια για την κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία. «Να ξέρεις Γιάννη, Θεσσαλονίκη κάνει κουμάντο η γκόμενα του βουλευτή Ματθαιόπουλου, άσε τραγική κατάσταση. Γιάννη, η τύπισσα είναι ο άνθρωπός του, όλοι τη φοβούνται», γράφει στον συνομιλητή του ο Λαγός.

Άνανδροι

Την ίδια στιγμή, την πλήρη ρήξη με τη Χρυσή Αυγή επιλέγει ο Στ. Μπούκουρας. Ο προσφάτως διαγραφείς βουλευτής σε δηλώσεις του στο Mega αναφέρει: «Λυπάμαι πολύ για τις δηλώσεις του κ. Μιχαλολιάκου σε βάρος μου. Οι άνθρωποι αυτοί αντιλαμβάνονται τον ανδρισμό διαφορετικά απ' ό,τι τον αντιλαμβάνομαι εγώ και παρότι δεν ήμουν μέλος της ΧΑ, φέρθηκα πολύ πιο έντιμα και αντρίκεια από τα μέλη της ΧΑ». O ίδιος σε κυριακάτικη συνέντευξή του ζητά «να διαλυθεί η Χρυσή Αυγή εάν εμπλέκεται στον φόνο του Φύσσα».

Αποφασίζουν οι εισαγγελείς

Οι εισαγγελείς των φυλακών Κορυδαλλού και Ναυπλίου θα έχουν τον τελευταίο λόγο για το αν θα επιτραπεί στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χ.Α να παραστούν στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα για να λάβουν τον λόγο στην Ολομέλεια που θα συζητήσει την άρση ασυλίας των υπόλοιπων βουλευτών της παράταξης καθώς και τα νέα αδικήματα που βαραίνουν τους ήδη κρατούμενους. Βάσει του κανονισμού της Βουλής, όποιος από τους εγκαλούμενους το επιθυμεί, έχει δικαίωμα να λάβει τον λόγο. Η άδεια για την παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών στη Βουλή μπορεί να χορηγηθεί μόνο από τους εισαγγελείς των φυλακών.





Πηγή: Έθνος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *