Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Αφιέρωμα: Η εκτέλεση Γιακουμάκη - Ο νεαρός που κατακρεούργησε τη θεία και ξαδέλφη του με την δικαιολογία της αντιπάθειας

Η καταδίκη του 25χρονου λιμενεργάτη Γιακουμάκη του 1966 για τη δολοφονία της θείας και ξαδέρφης του με χασαπομάχαιρο και καλέμι που συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες (Pics)

Το 1966 ο 25χρονος λιμενεργάτης Δημήτρης Γιακουμάκης καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία της θείας του Ελένης Λαζάρου και της εξαδέλφης του Βασιλικής Γιακουμάκη. Σύμφωνα με την ομολογία του κατακρεούργησε τις δύο γυναίκες με ένα χασαπομάχαιρο και ένα καλέμι.




Το σοκ ήταν μεγάλο, όταν ο μάρτυρας που ανακάλυψε τα δύο πτώματα, έκανε τις ανατριχιαστικές περιγραφές των δύο πτωμάτων που ήταν σχεδόν τεμαχισμένα.

Στο δικαστήριο ο Γιακουμάκης δεν παραδέχτηκε την ενοχή του και προσπάθησε να αποδείξει ότι ήταν ψυχικά διαταραγμένος. Κανείς δεν τον είχε δει να σκοτώνει τις άτυχες γυναίκες, αλλά τουλάχιστον οκτώ μάρτυρες κατέθεσαν ότι τον είδαν να μπαίνει στη βίλα της θείας του στο Μαρούσι όπου έγινε το έγκλημα, ενώ ο δράστης υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σπίτι του.






Με αυτές τις μαρτυρίες οι ένορκοι τον έκριναν ένοχο χωρίς ελαφρυντικά και δεν του αναγνώρισαν ψυχική διαταραχή. Οι συγγενείς του κατέθεσαν ότι ο νεαρός λιμενεργάτης με το αγγελικό πρόσωπο είχε πολύ σκληρό χαρακτήρα, αλλά ουδέποτε έδωσε κάποια αφορμή για να χαρακτηριστεί τρελός. Το δικαστήριο επέβαλλε στον κατηγορούμενο την ποινή του θανάτου διά τουφεκισμού. Όταν έφτασε η ώρα να βρεθεί μπροστά στο απόσπασμα, το 1968, ο Γιακουμάκης το αντιμετώπισε με απόλυτη ψυχραιμία. Αρνήθηκε να του κλείσουν τα μάτια και έγινε ένας από τους τελευταίους ποινικούς που εκτελέστηκαν στην Ελλάδα.






(Απόσπασμα από το βιβλίο: «Ιστορίες από τη Μηχανή του Χρόνου», εκδόσεις Πατάκη)



Όπως είπε στην Αστυνομία, μισούσε την 50χρονη θεία του, γιατί τη θεωρούσε εμπόδιο στη ζωή του. Τη 15χρονη εξαδέλφη του τη σκότωσε επειδή ήταν η αγαπημένη της θείας του. Αν και μετά από λίγες μέρες ανακάλεσε όσα είπε στην ομολογία του, παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της διπλής ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Η υπόθεση είχε ξεσηκώσει την κοινή γνώμη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *