Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Επενδύσεις στον τομέα των ιαματικών φυσικών πόρων ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με την δημοσίευση στο ΦΕΚ των αναγνωρίσεων των ιαματικών φυσικών πόρων, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για επενδύσεις στον τομέα αυτό ζητά επιτακτικά το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας.

Το Δ.Σ. στην τελευταία συνεδρίαση του, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς εξέτασε τα νέα δεδομένα στο ζήτημα της αναγνώρισης των Ιαματικών Πηγών και την δημοσίευση του στο ΦΕΚ των πράξεων αναγνώρισης οι οποίες εκκρεμούν στα συρτάρια του Υπουργείου Τουρισμού 

Για το θέμα κλήθηκε να ενημερώσει το όργανο ο επιστημονικός συνεργάτης του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών και εκπρόσωπος του Συνδέσμου στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Τουρισμού για την αναγνώρισης των Ιαματικών Πηγών καθηγητής Γεωλογίας Ζήσης Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης ενημέρωσε το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου με λεπτομέρεια για το έργο της επιτροπής και τόνισε ότι οι 22 πρώτες αναγνωρίσεις λουτροπόλεων σε λίγες μέρες θα δημοσιευτούν στο ΦΕΚ .

Εξετάστηκε, επίσης, το ζήτημα της δυνατότητας των ελληνικών λουτροπόλεων να δεχθούν ευρωπαίους ασφαλισμένους για λουτροθεραπεία.

Στη συνέχεια τα μέλη του Δ.Σ. ενέκριναν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμού της περασμένης χρονιάς, ενώ εκφράστηκε η ικανοποίηση για την πολύ πετυχημένη 

χρονιάτικη εκδήλωση του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε μελών και φίλων από όλη την Ελλάδα.

Τέλος, αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι επισκέψεις σε όλες τις λουτροπόλεις της Ελλάδας προκειμένου και να ενημερώνουν για την δραστηριότητα του συλλόγου αλλά και από πρώτο χέρι να διαπιστώνουν τα προβλήματα της κάθε λουτρόπολης.




Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *