Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ialmopia - Η ομιλία του Θεόδωρου Θεοδωρίδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Αριδαία (pics)

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, σ' ένα κατάμεστο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο η εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη και προσκεκλημένο
τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Θέμα της εκδήλωσης ήταν, τι άλλο, η οικονομική κρίση και πως αυτή επηρεάζει τις τοπικές κοινωνίες και την αυτοδιοίκηση.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας με το συνδυασμό του κυρίου Τζιτζικώστα, Κώστας Καλαΐτζίδης, οι υποψήφιες περιφερειακές σύμβουλοι στην Π.Ε. Πέλλας, κυρίες Ζωγράφου και Καράμπελα, καθώς και αρκετοί πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων της Αλμωπίας.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με λίγα λόγια για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αλμωπία από τον Πρόεδρο του Λαογραφικού Ομίλου Αριδαίας ''Οι Άλμωπες'', κύριο Χρήστο Βάκκο, ο οποίος προσκάλεσε στο βήμα τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας.


Ο κύριος Θεοδωρίδης, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στο έργο της Περιφέρειας στην περιοχή και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να ''ξαναζωντανέψει η ύπαιθρος'', όπως χαρακτηριστικά είπε. Τόνισε το σημαντικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια της χώρας να εξέλθει από την κρίση, και ειδικά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, στον οποίο κι έδωσε το λόγο αμέσως μετά.


Ο Περιφερειάρχης μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας έναντι των υπολοίπων περιφερειών και το πώς θα βοηθήσουν αυτά ώστε να είναι η πρώτη περιφέρεια που θα βγει από την οικονομική κρίση. Αναφέρθηκε στους αγρότες και στη στροφή που πρέπει να κάνει η αγροτική παραγωγή προς τις εξαγωγές μέσω της ''συλλογικής γεωργίας'', ενώ σχολιάζοντας τα νέα - άδικα όπως τα χαρακτήρισε - φορολογικά μέτρα, τόνισε ότι η αγροτική φορολογία πρέπει να γίνει ρεαλιστική κι εφαρμόσιμη.


Μιλώντας για τα έργα που γίνονται ή θα γίνουν στην περιοχή μας, ο κύριος Τζιτζικώστας έκανε λόγο για πλήρη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, αναφέροντας ως παραδείγματα τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Έδεσσας, τη διευθέτηση των ρεμάτων Πολυκάρπης και Αψάλου, τη διαπλάτυνση του δρόμου Αριδαίας - Εξαπλατάνου. Κλείνοντας την ομιλία του, μίλησε για τις σημαντικές βελτιώσεις στις υποδομές των σχολείων της Αλμωπίας, με έργα όπως αυτά στο 1ο και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο ή στο Ειδικό Σχολείο.


Στο τέλος, το λόγο ξαναπήρε ο κύριος Θεοδωρίδης, ευχαριστώντας για άλλη μια φορά όσους παρέστησαν στην εκδήλωση και καλώντας τους να σταθούν στο πλάι της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια να ξεπεραστεί η στενωπός της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει και την ελληνική ύπαιθρο.


Δείτε φωτογραφίες από τη χθεσινή εκδήλωση στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας.














ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *