Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Επιχείρηση "Dynamo" (Σαν σήμερα 26/5)

1940 κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, άρχισε η Επιχείρηση Dynamo για την απομάκρυνση 340.000 περίπου στρατιωτών των Συμμάχων, που είχαν περικυκλωθεί από τις ναζιστικές δυνάμεις. Η εκκένωση έγινε με τη μεταφορά των στρατιωτών από την παραλία της Δουνκέρκης με μικρά σκάφη στα πλοία που περίμεναν στα ανοιχτά. Ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουνίου.

1930 Ο Υπουργός Παιδείας Γεώργιος Παπανδρέου τάσσεται υπέρ της ίδρυσης ελληνικού Εθνικού Μελοδράματος. Η ΕΛΣ θα ιδρυθεί τον Μάρτιο του 1940 επί δικτατορίας Μεταξά.

1907 γεννήθηκε ο Αμερικανός ηθοποιός Τζον Γουέιν, γνωστός για τους ρόλους του σε ταινίες γουέστερν, με το όνομα Μάριον Μάικλ Μόρισον.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο



Μουσική 26/5
1926 Ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς στην ιστορία της jazz, ο Αμερικανός τρομπετίστας Miles Davis (Miles Dewey Davis III 1926-1991) γεννήθηκε στο Άλτον του Ιλινόις. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν μουσικός της ορχήστρας του Billy Eckstine το 1944, όπου μέλη της ήταν επίσης μουσικοί όπως οι Dizzy Gillespie και Charlie Parker. Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της jazz όπως John Coltrane, George Coleman, Bill Evans, Herbie Hancock κ.α. Είναι από τους μουσικούς που επηρέασαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της jazz και το άλμπουμ του "Kind of Blue" είναι το πιο εμπορικό ηχογράφημα στην ιστορία της. Κέρδισε οκτώ βραβεία Grammy και το 1990 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στη μουσική. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2006.

1964 Ο Αμερικανός rock τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Lenny Kravitz (Leonard Albert Kravitz) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Male Rock Vocal Performance" για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές από το 1999 έως και το 2002 για τα τραγούδια "Fly Away", "American Woman", "Again" και "Dig In". Το 2002 κέρδισε το American Music Award "Favorite Pop/Rock Male Artist". Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει εννέα στούντιο άλμπουμ και μια συλλογή τραγουδιών, με πωλήσεις παγκοσμίως που ξεπερνούν τα σαράντα εκατομμύρια αντίτυπα.
Αθλητισμός 26/5
 

 26/5/2010 Ο Παναθηναϊκός νικά στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό στον πρώτο αγώνα των τελικών των play offs στο μπάσκετ με 73-54, όπου οι ηττημένοι δεν σκοράρουν ούτε ένα τρίποντο παρ’ όλες τις 23 απόπειρες, δημιουργώντας αρνητικό ρεκόρ τριπόντων (0/23) στην Α1

26/5/2008 Ο εφοπλιστής Νικόλας Πατέρας αναλαμβάνει νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έπειτα από συμφωνία μεταξύ των Γιάννη Βαρδινογιάννη, Παύλου Γιαννακόπουλου και Ανδρέα Βγενόπουλου. Έχει προηγηθεί η ανακοίνωση της δημιουργίας της ΠΕΚ (Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση) στις 24/1/2008 από τον Ανδρέα Βγενόπουλο κατά την οποία έχει προταθεί η συμμετοχή επιχειρηματιών στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ.

26/5/2004 Πόρτο-Μονακό 3-0. Η Πόρτο γίνεται η δεύτερη ομάδα μετά την Λίβερπουλ που κατακτά διαδοχικά το Κύπελλο UEFA και το Champions League. Ο Άκης Ζήκος της Μονακό γίνεται ο πρώτος Έλληνας που συμμετέχει σε τελικό Champions League


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *