Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Η δικτατορία του Θεόδωρου Πάγκαλου (Σαν σήμερα 25/6)

1925 Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος διαλύει το κοινοβούλιο και κηρύσσει τη βραχύβια δικτατορία του.

1993 εκατό χρόνια είχαν περάσει από την ημέρα που ο ισθμός της Κορίνθου έγινε πορθμός. Τη διώρυγα είχε κατασκευάσει ο Ούγγρος Στέφανος Τιρ και είχε εγκαινιαστεί στις 25 Ιουνίου 1893 επί πρωθυπουργίας Χαριλάου Τρικούπη.

1920 οι Έλληνες συνέλαβαν 8.000 Τούρκους αιχμαλώτους κοντά στη Σμύρνη.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 25/6
 
1983 Οι The Police και το πέμπτο άλμπουμ τους "Synchronicity" βρίσκονται στην πρώτη θέση του Βρετανικού album chart. Περιέχει τραγούδια όπως "Every Breath You Take", "King of Pain", "Wrapped Around Your Finger" κ.α. Το άλμπουμ θα χαρίσει στο συγκρότημα το Grammy Award, "Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal".

2004 Η Fender Stratocaster την οποία ο Eric Clapton είχε βαπτίσει "Blackie" πουλήθηκε από τον οίκο Christie's για εννιακόσιες πενήντα εννέα χιλιάδες πεντακόσια δολάρια, ποσό που την κάνει την πιο ακριβή κιθάρα του κόσμου. Τα χρήματα δωρίθηκαν στο ίδρυμα Crossroads Addiction Clinic που είχε δημιουργήσει ο κιθαρίστας το 1998. Το 1970 είχε αγοράσει από ένα κατάστημα μουσικών οργάνων στο Νάσβιλ του Τενεσί των ΗΠΑ έξι μεταχειρισμένες κιθάρες Stratocaster προς εκατό δολάρια η μία. Χάρισε τις τρεις στους George Harrison, Pete Townshend και Steve Winwood ενώ διέλυσε τις υπόλοιπες και από τα καλύτερα κομμάτια τους έφτιαξε μια νέα κιθάρα, την "Blackie".

Αθλητισμός 25/6
 

 25/6/2006 Ο Ρώσος διαιτητής Βαλεντίν Ιβάνοφ, στον αγώνα Πορτογαλία-Ολλανδία, δείχνει 4 κόκκινες κάρτες (2 για κάθε ομάδα), αριθμό ρεκόρ για την τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έτσι, ο αριθμός των αποβολών φτάνει τις 23 σπάζοντας το ρεκόρ των 22 που είχε σημειωθεί στο Μουντιάλ του 1998. Στον ίδιο αγώνα, ο Βραζιλιάνος προπονητής της Πορτογαλίας Λουίς Φελίπε Σκολάρι κάνει ρεκόρ φτάνοντας τις 11 συνεχόμενες νίκες σε τελική φάση Μουντιάλ (7 με Βραζιλία και 4 με Πορτογαλία)

25/6/2004 ''Incroyable mais grec'' (απίστευτο κι όμως ελληνικό), όπως γράφει και η ''L' Equipe''. Με κεφαλιά γκολ του Άγγελου Χαριστέα, η Ελλάδα νικά 1-0 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία για πρώτη φορά στην ιστορία της και περνά στα ημιτελικά του Euro 2004 ενώ σε όλες τις πόλεις οι Έλληνες πανηγυρίζουν μέχρι πρωϊας


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *