Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Συναντήσεις του Δημάρχου Έδεσσας με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Έδεσσας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου. Στην αντιπροσωπεία του Δήμου Έδεσσας συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππος Γκιούρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Δημήτρης Γιώγας και Πέτρος Πριβαρτιτσάνης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας κ. Αναστάσιος Δίου.

Από τον κ. Υφυπουργό ζητήθηκε χρηματοδότηση για τη βελτίωση της λειτουργίας και την ενίσχυση των δράσεων του Μουσείου Καρυδιάς που είναι αφιερωμένο στον Καπετάν Άγρα. Ο κ. Υφυπουργός, που κατάγεται από την ίδια περιοχή με τον Μακεδονομάχο ήρωα, δεσμεύτηκε για την ενίσχυση των δράσεων του Μουσείου, προκειμένου να βελτιωθεί η προβολή και η λειτουργία του χώρου.

Επίσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για το μνημείο των πεσόντων αεροπόρων στο Πάτημα και ζήτησε ένα παροπλισμένο μαχητικό αεροσκάφος για να τοποθετηθεί στην περιοχή του μνημείου, αίτημα που έγινε δεκτό.

Τέλος, ζητήθηκε η συνδρομή του κ. Λαμπρόπουλου και η διαμεσολάβηση του προς την Υπηρεσία Αξιοποίησης Μονάδων Στρατού, προκειμένου να παραχωρηθεί το σύνολο του Στρατοπέδου Καλιαγκάκη στο Δήμο Έδεσσας.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας δήλωσε ότι στο πρόσωπο του κ. Λαμπρόπουλου βρήκαμε έναν φίλο της περιοχής, που μπορεί και θέλει να βοηθήσει τον Δήμο Έδεσσας.


Συνάντηση με τον Γιώργο Καρασμάνη

Στη συνέχεια, οι παραπάνω είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτή του Νομού Πέλλας κ. Γιώργο Καρασμάνη.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Έδεσσας συνεχάρηκαν και από κοντά τον νέο Υπουργό και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της αγροτικής ανάπτυξης της χώρας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η προώθηση του ιδιαίτερα σημαντικού αναπτυξιακού έργου του Φράγματος Στραβοποτάμου. Ο κ. Υπουργός που γνωρίζει το θέμα δεσμεύτηκε για την προώθηση του φακέλου προκειμένου το έργο να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Ακόμη, με τον κ. Υπουργό συζητήθηκαν τα θέματα της αντιχαλαζικής προστασίας και της προώθησης των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, που έχουν εξαιρετική σημασία για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής μας και αποτελούν προτεραιότητες για τον συντοπίτη μας Υπουργό.

«Ο Γιώργος Καρασμάνης μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αγροτική ανάπτυξη του Δήμου Έδεσσας όχι μόνο γιατί είναι Βουλευτής Πέλλας αλλά γιατί είναι άριστος γνώστης των αγροτικών θεμάτων και όλα αυτά τα χρόνια πολιτεύεται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και οργανωμένη δουλειά, που αποτελούν τα εχέγγυα για την πετυχημένη του παρουσία στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου.


Δήμος Έδεσσας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *