Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Με 26 ψήφους υπέρ και μόλις 2 κατά εγκρίθηκε η πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις της Βρετανίας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου για τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι αισθάνεται "υπερηφάνεια και τιμή" επειδή οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ τον επέλεξαν για τη θέση του επόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

"Αισθάνομαι υπερηφάνεια και τιμή που έλαβα σήμερα τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου" έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Γιούνκερ, σε μια πρώτη αντίδραση μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Ο Γιούνκερ ήταν υποψήφιος με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) για να διαδεχτεί τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ έδωσε το χρίσμα της υποψηφιότητας στον Γιούνκερ.

"Η απόφαση ελήφθη. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρότεινε τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ως τον επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής", ανέφερε.

"Είναι το λάθος άτομο. Ο Γιούνκερ συνιστά ένα πεπαλαιωμένο πρόσωπο, ο οποίος ενίσχυσε το ρόλο των Βρυξελλών και μείωσε την ισχύ των εθνικών κυβερνήσεων", υπογράμμισε κατά την εισήγησή του ο Ντ. Κάμερον, τον οποίο δεν στήριξε η πλειοψηφία των Ευρωπαίων ηγετών.

Μόνο ο ίδιος και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ψήφισαν κατά της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου.

Σημειώνεται ότι στις 16 Ιουλίου θα γίνει η ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί της προτάσεως του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


ΠΗΓΗ: news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *