Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

«Όταν γίνει το Grexit θα πάω στην Ελλάδα για διακοπές»

«Όταν γίνει το Grexit θα πάω στην Ελλάδα για διακοπές»Το ρόλο του... μάντη ανέλαβε να παίξει ο Νάιτζελ Φάρατζ και μάλιστα κακών προβλέψεων.

Ο ηγέτης του βρετανικού Κόμματος Ανεξαρτησίας (UKIP) είπε ότι βλέπει να έρχεται η έξοδος της χώρας από το ευρώ, η επιστροφή της στη δραχμή και παράλληλα «ραγδαία υποτίμηση, πιθανότατα της τάξης του 75%», όπως είπε. Πάντως, έγινε και προκλητικός λέγοντας ότι «όταν η Ελλάδα βγει από το ευρώ θα πάω στο πρακτορείο της γειτονιάς μου και θα κλείσω ένα πακέτο διακοπών με 7 διανυκτερεύσεις».

Μιλώντας στο ετήσιο τουριστικό συνέδριο ΙΤΤ στη Μάλτα, ο Άγγλος ευρωσκεπτικιστής εξήγησε ότι όταν συμβεί το Grexit τότε η χώρα μας θα γίνει «καυτός» τουριστικός προορισμός και γι' αυτό και ο ίδιος δεσμεύεται να αγοράσει ένα «πακέτο» διακοπών στην Ελλάδα από βρετανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο, σύμφωνα με το Travel Weekly.

Όντας πολέμιος του νομίσματος (ευρώ) το χαρακτήρισε «καταστροφή» και όπως τόνισε γι' αυτό η Ελλάδα θα φύγει και θα επιστρέψει στη δραχμή. «Θα υποστούν ραγδαία υποτίμηση, πιθανότατα της τάξης του 75%, και όλοι εσείς θα έχετε αρκετή δουλειά, διότι η Ελλάδα θα γίνει ο Νο1 προορισμός διακοπών στον κόσμο» είπε συγκεκριμένα. Μάλιστα, εξήγησε ότι η ιδέα του ευρώ πουλήθηκε στον κόσμο επειδή οι ταξιδιώτες δεν θα χρειαζόταν να κάνουν συνάλλαγμα.

Οι «καλές» προβλέψεις του συνεχίστηκαν πάντως. Επεσήμανε ότι η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 28% από το 2008, ποσοστό που ξεπερνά τον ρυθμό συρρίκνωσης 16% της βρετανικής οικονομίας μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που οδήγησε στη δημιουργία κράτους πρόνοιας και εθνικού συστήματος υγείας. Και επειδή το πρόβλημα του ευρωπαϊκού νότου παραμένει, τόνισε ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία προοπτική οποιασδήποτε βελτίωσης, επειδή η Μεσόγειος θα εισέλθει τώρα σ' ένα αποπληθωριστικό σπιράλ».

πηγή:newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *