Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Συγκροτείται ο τακτικός ελληνικός στρατός (Σαν σήμερα 17/7)

1824 Με εισήγηση του αρχιγραμματέα της ελληνικής επαναστατικής κυβέρνησης, Συνταγματάρχη Ροδίου, συγκροτείται τακτικός ελληνικός στρατός.

1913 κατά το Β’ Βαλκανικό Πόλεμο, η Ρουμανία εισέβαλε χωρίς αντίσταση στο βουλγαρικό έδαφος και βρέθηκε σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από τη Σόφια.

1973 κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Χίτλερ έπεισε τον Μουσολίνι να συνεχίσει τη μάχη εναντίον των συμμάχων, το ιαπωνικό και αμερικανικό ναυτικό συγκρούονταν κοντά στο νησί Μποόγκενβαλ στον Ειρηνικό και οι Γερμανοί αποχωρούσαν από το Κουρσκ στην ΕΣΣΔ.






Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 17/7
 
1939 Ο Ουαλός μουσικός και ιδρυτικό μέλος του rock συγκροτήματος Spencer Davis Group, Spencer Davis (Spencer David Nelson Davis) γεννήθηκε στο Σουόνσι της Ουαλίας. Μαζί με τους Steve Winwood και τον αδερφό του Muff Winwood γνώρισαν επιτυχία την δεκαετία του '60 με τραγούδια όπως τα "Keep On Running", "Gimme Some Lovin'" κ.α.

1959 Η Αμερικανίδα jazz τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, η μεγάλη κυρία της jazz Billie Holiday (Elinore Harris 1915-1959) απεβίωσε σε ηλικία 44 ετών σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης από κίρρωση του ήπατος λόγω χρόνιας εξάρτησης από το αλκοόλ. Κατά την διάρκεια της καριέρας της ηχογράφησε περισσότερους από εκατό δίσκους και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της jazz όπως οι Count Basie και Duke Ellington. Το φιλμ του 1972 με τίτλο "Lady Sings the Blues" είναι βασισμένο στην ζωή της. Το 1987 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική της προσφορά στην μουσική. Τρεις από τις ηχογραφήσεις της, τα τραγούδια "Strange Fruit" (1939), "God Bless the Child" (1941) και "Lover Man (Oh, Where Can You Be?)" (1945), κέρδισαν τον τιμητικό τίτλο Grammy Hall of Fame Award. Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες όλων των εποχών.

 
Αθλητισμός 17/7
 
 
17/7/2008 Ο Αυστραλός σκηνοθέτης και ηθοποιός και ανιψιός του αργυρού Ολυμπιονίκη του Μεξικό στα 200μ Peter Norman, παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ “Salute”, αφιερωμένο στον θείο του και τις δραστηριότητές του μετά τους Ολυμπιακούς του Μεξικό, όταν ανέβηκε στο βάθρο φορώντας την κονκάρδα της Μαύρης Δύναμης, δίπλα στους John Carlos και Tommy Smith, που σήκωσαν τα χέρια τους φορώντας μαύρα γάντια. Μετά την επιστροφή του στην Αυστραλία, εξέφρασε την αντίθεσή του στην πολιτική της Αυστραλιανής κυβέρνησης, που δεν συμπεριελάμβανε στο κράτος πρόνοιας τους αβορίγινους και στιγματίστηκε για την στάση του αυτή.

17/7/2000 Η Ισπανική Ομοσπονδία κάνει δεκτή την έφεση της Μπαρτσελόνα και ανακαλεί την ποινή αποκλεισμού ενός έτους από το Κύπελλο Ισπανίας που είχε επιβληθεί στον σύλλογο μετά την άρνησή του να παίξει στον ημιτελικό εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης
 
Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *