Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ

Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικοινώνησε σήμερα το πρωί (17/07/2014) ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης προκειμένου να του μεταφέρει το πρόβλημα που εντοπίζεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για προμήθεια υγρών καυσίμων στο Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας, ένα ζήτημα που βρίσκεται στην αρμοδιότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο κ. Σταμενίτης ενημέρωσε τον Υπουργό ότι έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και έχουν κατατεθεί όλα τα απαιτούμενα έγγραφα από πλευράς Νοσοκομείου Πέλλας. Ωστόσο με έγγραφο του το Ελεγκτικό Συνέδριο ενημέρωσε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι παρουσιάζεται κώλυμα σχετικά με την υπογραφή του σχεδίου σύμβασης.

Το γεγονός αυτό, όπως τόνισε ο Βουλευτής στον Υπουργό, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα, καθώς οποιοδήποτε ενδεχόμενο επαναπροκήρυξης του εν λόγω διαγωνισμού θα προκαλέσει τεράστια καθυστέρηση με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να μην είναι σε θέση να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, οι οποίες σχετίζονται με την μεταφορά και τη διακομιδή των ασθενών.

Ο κ. Σταμενίτης μετέφερε επίσης και την ανησυχία των διοικούντων του Νοσοκομείου Πέλλας, η οποία συνοψίζεται στα εξής σημεία:Πρώτον, η επείγουσα φύση και ανάγκη για την προμήθεια των υγρών καυσίμων καθώς δεν είναι δυνατόν να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός και να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα βάσει των απαραίτητων προθεσμιών και των διαδικασιών ολοκλήρωσης, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να μην μπορεί να προμηθευτεί τις αναγκαίες ποσότητες ειδικά ενόψει της χειμερινής περιόδου, χρονική περίοδο κατά την οποία οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες προκειμένου να διασφαλισθούν οι απαραίτητες συνθήκες για την παροχή ασφαλών υπηρεσιών στους ασθενείς.

Δεύτερον, ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία στην διενέργεια και ολοκλήρωση του, καθώς παρατηρείται παντελής απουσία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους προμηθευτές που δραστηριοποιούνται στον χώρο να συμμετάσχουν σε αντίστοιχους διαγωνισμούς νοσοκομείων και άλλων δημοσίων οργανισμών της χώρας.

Ως εκ τούτου ο κ. Σταμενίτης ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα και το Νοσοκομείο να προμηθευτεί τα αναγκαία καύσιμα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *