Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

"ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟΝ 2014"

«ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ 2014»

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται «πορεία τιμής», επί της διαδρομής της Ανοπαίας Ατραπού, με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη των Ηρώων της Μάχης των Θερμοπυλών. Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου με αφετηρία το Άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

«Η μάχη των Θερμοπυλών είναι ένα από τα κορυφαία γεγονότα της πολιτισμικής και πολεμικής μας ιστορίας, το οποίο συνέβαλε στη φήμη που απολαμβάνει η Αρχαία Ελλάδα παγκοσμίως. Η μη απόδοση τιμής από τους νεοέλληνες στο Λεωνίδα και τους συμπολεμιστές του αποτελεί προσβολή για το μέγεθος του ιστορικού γεγονότος και την ηθική του διάσταση. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η κατάσταση αυτή πρέπει να αναστραφεί και είναι έργο και ευθύνη όλων μας….»

Η διαδρομή έχει μήκος 23 χιλιόμετρα περίπου· ξεκινάει από υψόμετρο 837μ., ανεβαίνει στα 1117μ. και εκείθεν κατεβαίνει στο επίπεδο της θάλασσας. Εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης της διαδρομής : 5-6 ώρες περίπου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του τροπαίου http://leonidatropaio.wordpress.com/

Για πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε να απευθύνεστε στον κ. Σκαρμαλιωράκη (conskarmos@hotmail.com) ή στον Π. Μαυρόπουλο, 6947997081 (pmavropoulos@yahoo.gr).
 
 
 
ilamia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *