Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

H πρώτη νίκη του Μίκαελ Σουμάχερ στη Formula 1 (Σαν σήμερα 30/8)

1992 Ο Μίκαελ Σουμάχερ κερδίζει το γκραν-πρι του Βελγίου, επιτυγχάνοντας την πρώτη νίκη του στη Formula 1.

2000 με τη βράβευση του Κλιντ Ίστγουντ με το Ειδικό Χρυσό Λιοντάρι για το σύνολο της κινηματογραφικής προσφοράς του, ξεκίνησε το 57ο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας.

1933 Ιδρύεται η γαλλική αεροπορική εταιρία «Air France».



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 30/8
 
1939 Ο Βρετανός παραγωγός ραδιοφώνου John Peel (John Robert Parker Ravenscroft 1939-2004) γεννήθηκε στο Heswall της Αγγλίας. Εργάστηκε στο BBC Radio 1 από το 1967 έως και το 2004. Ήταν δημοφιλής για την προτίμηση του στην ηλεκτρική μουσική και το μοναδικό στυλ των εκπομπών του. Ήταν ένας από τους πρώτους DJ που έπαιξαν στην εκπομπή τους psychedelic rock, reggae και punk, και βοήθησαν την ανάπτυξη της rock κουλτούρας στη Μεγάλη Βρετανία. Ψηφίστηκε από το περιοδικό Melody Maker, "DJ of the Year" έντεκα φορές. Είναι μέλος της Radio Academy Hall of Fame.
 
1965 Κυκλοφορεί στην Αμερική το έκτο στούντιο άλμπουμ του Bob Dylan, το δεύτερο ηλεκτρικό του, με τίτλο "Highway 61 Revisited". Περιέχει τα τραγούδια "Like a Rolling Stone", "Desolation Row", "Highway 61 Revisited", "Ballad of a Thin Man" κ.α.

Αθλητισμός 30/8
 
1987 Ο Καναδός Μπεν Τζόνσον (Ben Johnson) σημειώνει το εκπληκτικό ρεκόρ των 9.83 στα 100μ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης, ρεκόρ που θα του αφαιρεθεί αργότερα μαζί με το μετάλλιο όταν θα βρεθεί ντοπαρισμένος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ. Ως εκ τούτου πρώτη επίδοση αναγνωρίζεται ο χρόνος του Καρλ Λιούις (Carl Lewis) με 9.93 που ισοφαρίζει το μέχρι τότε ρεκόρ του Κάλβιν Σμιθ (Calvin Smith)
1991 O Μάικ Πάουελ (Mike Powell) σπάει το 23χρονο παγκόσμιο ρεκόρ του Μπομπ Μπήμον (Bob Beamon) που ήταν 8μ90 στο μήκος με 8μ95 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Τόκιο. Ο βασικός του αντίπαλος, Καρλ Λιούις (Carl Lewis), με 8μ91 το “έχει σπάσει” πρώτος αλλά το ρεκόρ δεν μέτρησε επειδή είχε ευνοϊκό άνεμο (+2.00)
1992 Αλλάζει η βαθμολογία στο ποδόσφαιρο (από 2-1-0 γίνεται 3-1-0). Το σύστημα έχει δοκιμαστεί στην Αγγλία με επιτυχία για μια ολόκληρη δεκαετία όταν γίνεται δεκτή το 1981 η επαναστατική αυτή πρόταση του Jimmy Hill, του γνωστού σχολιαστή της Αγγλικής τηλεόρασης που υπήρξε παίκτης αλλά και πρόεδρος της Κόβεντρι

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *