Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Στον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ο Διονύσης Σταμενίτης

Συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία συμμετείχε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, και του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Δένδια πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί (29 Αυγούστου 2014).

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα θέματα της ρύθμισης των κόκκινων δανείων, της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από τις τράπεζες αλλά και η συνέχιση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια οι Βουλευτές ζήτησαν από τον Υπουργό να υπάρξει πρώτον, διαγραφή μέρους του ποσού των δανείων που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και δεύτερον, διακανονισμός με μείωση επιτοκίου και αποπληρωμή σε περισσότερες δόσεις για τα δάνεια που είναι ενήμερα. 

Παράλληλα συζητήθηκε και η αναγκαιότητα χρηματοδότησης των υγιών επιχειρήσεων από τις τράπεζες με σκοπό την ενίσχυση τους. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ενίσχυση και την προώθηση της νέας επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων προτάσεων.

Τέλος, οι Βουλευτές ζήτησαν από τον Υπουργό να μην υπάρξει καμία μεταβολή στις διατάξεις που προβλέπουν την προστασία της πρώτης κατοικίας. 


Σχετικά με τα ζητήματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε τα εξής: « Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η χώρα βήμα βήμα προχωρά στην έξοδο από την κρίση. Στην μεγάλη αυτή προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μας είναι απαραίτητο να ληφθούν ορισμένες πρωτοβουλίες από τα αρμόδια Υπουργεία, οι οποίες να ανακουφίσουν στην πράξη τους πολίτες. Σήμερα πραγματοποιήσαμε μια εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Δένδια, όπου του καταθέσαμε ορισμένες προτάσεις και σκέψεις σχετικά με τη ρύθμιση των δανείων τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και την αδιαπραγμάτευτη προστασία της πρώτης κατοικίας. Αποτελεί βασική μας θέση ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει πρώτον, ανακούφιση των δανειοληπτών, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και αντικειμενικά δυσκολεύονται ως αποτέλεσμα της συνολικής οικονομικής κατάστασης της χώρας καιδεύτερον να δοθεί ώθηση και ενίσχυση στην επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα στους νέους επιχειρηματίες μέσω της χρηματοδότησης από τις τράπεζες. Είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία του Υπουργείου ενστερνίζεται τις απόψεις και πως άμεσα θα προχωρήσει στις απαραίτητες ρυθμίσεις».



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *