Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Με στρατιωτικές τιμές το 747 ειδικό τάγμα μηχανικού κήδεψε τον "Τσάρλι"... Το λυκόσκυλο που προσέφερε τις υπηρεσίες του στον ελληνικό στρατο [ΕΙΚΟΝΕΣ]

 «Ο πολιτισμός και το μεγαλείο ενός λαού φαίνεται από τη συμπεριφορά του στα ζώα»
Μαχάτμα Γκάντι
.

Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Κοιμητήριο Στρατιωτικών Σκύλων του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού, η ταφή του Στρατιωτικού Σκύλου Έρευνας Διάσωσης Charlie (ΑΜ: S-0391), ο οποίος απεβίωσε από παθολογικά αίτια.

Κατά τη διάρκεια της ταφής, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του συνόλου του προσωπικού της Μονάδας, αναγνώσθηκε το βιογραφικό του συγκεκριμένου Στρατιωτικού Σκύλου, όπως παρακάτω:

O Στρατιωτικός Σκύλος Έρευνας και Διάσωσης Charlie (ΑΜ: S-0391) ήταν Γερμανικός Ποιμενικός (εργασιακός). Γεννήθηκε στις 08 Μαϊου 2008 και απεβίωσε στις 20 Σεπτεμβρίου 2014 σε ηλικία 6,5 ετών. Ήταν ένας από τους δυο πρώτους Γερμανικούς Ποιμενικούς σκύλους Έρευνας Διάσωσης του Μηχανικού και γενικότερα του Ελληνικού Στρατού.

Η προμήθεια του έγινε από τo εξωτερικό και τοποθετήθηκε στο Ειδικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών του 747 ΕΤΜΧ, τον Οκτ 2009. Από την πρώτη του μέρα στην Μονάδα συνοδός του ορίσθηκε η ΕΠΟΠ Δνεας (ΜΧ) Κ.Σ.

Εκπαιδεύτηκε στην βασική υπακοή και στην διέλευση εμποδίων από εκπαιδευτή του Μηχανικού. Η συνοδός του κυρίως αλλά και γενικότερα οι υπόλοιποι συνοδοί σκύλων Έρευνας Διάσωσης μεριμνούσαν για την φροντίδα του και την συντήρηση της εκπαίδευσης του.

Συμμετείχε πάντα στις ομάδες επιφυλακής Έρευνας – Διάσωσης της Μονάδος στο πλαίσιο του Σχεδίου Ξενοκράτης, είχε λάβει μέρος σε όλες τις ασκήσεις – επιδείξεις, συντηρώντας πάντα το επιχειρησιακό του επίπεδο υψηλό, ως Στρατιωτικός Σκύλος Έρευνας και Διάσωσης.


 


 
 
 stoxos.gr
 
 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *