Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Η ίδρυση της «Nέας Δημοκρατίας» (Σαν σήμερα 29/9)

1974: O Κ. Καραμανλής ανήγγειλε την ίδρυση της «Nέας Δημοκρατίας».

1938: υπεγράφη η Συμφωνία του Μονάχου μεταξύ Βρετανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Γερμανίας, με την οποία συμφωνήθηκε η προσάρτηση της Σουδητίας (περιοχή Γερμανόφωνων της Τσεχοσλοβακίας) στη ναζιστική Γερμανία.

1968: στην Ελλάδα, μετά από ένα νόθο δημοψήφισμα, εγκρίθηκε το νέο Σύνταγμα της χούντας.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 29/9
 
1935 Ο Αμερικανός rock 'n' roll πιανίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Jerry Lee Lewis γεννήθηκε στο Ferriday της Λουιζιάνα. Άρχισε να μαθαίνει μουσική από πολύ μικρός και οι γονείς του με σκοπό να του αγοράσουν το πρώτο του πιάνο έβαλαν υποθήκη το σπίτι τους. Ξεκίνησε την καριέρα του στην δισκογραφική εταιρεία Sun Records και πρωτογνώρισε μεγάλη επιτυχία το 1957 με τραγούδια όπως τα "Whole Lotta Shakin' Goin' On" και "Great Balls of Fire". Το 1986 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού "Great Balls of Fire" (Sun Records) τιμήθηκε το 1988 με το βραβείο Grammy Hall of Fame, που δίνεται σε ηχογραφήματα που έχουν συμπληρώσει εικοσιπέντε χρόνια ζωής και έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της μουσικής.
 
1948 Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδοποιός και βασικός τραγουδιστής του rock συγκροτήματος Grand Funk Railroad, Mark Farner (Mark Fredrick Farner) γεννήθηκε στο Flint του Μίσιγκαν. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1969 και παρέμεινε μαζί τους μέχρι και την πρώτη διάλυση τους το 1976. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "I'm Your Captain (Closer to Home)", "We're An American Band", "Gimme Shelter", "Walk Like a Man" κ.α.
 
Αθλητισμός 29/9
 

479 π.Χ Ο στόλος των Ελλήνων με επικεφαλής τον Θεμιστοκλή νικά τους Πέρσες στην Σαλαμίνα. Ο Πέρσης βασιλιάς Ξέρξης είδε την καταστροφή του στόλου του από το όρος Αιγάλεω που έστησε το παρατηριό του. Οι έλληνες έψαλαν το «Ιτε παίδες Ελλήνων, ελευθερούτε πατρίδα…»
1650 Ο Χένρι Ρόμπσον ανοίγει το πρώτο γραφείο συνοικεσίων στη Βρεττανία.
1793 Το τένις αναφέρεται για πρώτη φορά σε βρετανικό αθλητικό περιοδικό
1829 Δημιουργείται η Βρετανική αστυνομική  «Σκότλαντ Γιαρντ».

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *