Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Διονύσης Σταμενίτης: «Πραγματικότητα η ξεχωριστή Εφορεία Αρχαιοτήτων για τον Νομό Πέλλας»

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα υπ. αριθ. 104, το οποίο εκδόθηκε στις 28 Αυγούστου 2014, ιδρύεται ξεχωριστή Εφορεία Αρχαιοτήτων στον Νομό Πέλλας με έδρα την Έδεσσα και χωρική αρμοδιότητα την περιφερειακή ενότητα Πέλλας.

Όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Τασούλας στον Βουλευτή Πέλλας κ. Σταμενίτη στην συνάντηση που πραγματοποίησαν στις 18 Ιουνίου 2014, το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού προέβλεπε ξεχωριστή εφορεία αρχαιοτήτων για την Πέλλα και αναμένονταν οι τελικές εγκρίσεις. 

Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής κ. Σταμενίτης δήλωσε τα εξής: «Προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση η ίδρυση της ξεχωριστής Εφορείας Αρχαιοτήτων για τον Νομό Πέλλας. Από την αρχή της θητείας μου το 2012 διεκδίκησα τον διαχωρισμό της ΙΖ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων καθώς ο πολιτιστικός πλούτος της Πέλλας δικαιούται μια αυτόνομη εφορεία αρχαιοτήτων. Είμαι βέβαιος ότι η ύπαρξη της ξεχωριστής Εφορείας θα συμβάλλει ουσιαστικά ώστε η Πέλλα να βρεθεί και πάλι στην κορυφή της λίστας των πληρέστερα συντηρημένων και αναδεδειγμένων αρχαιολογικών χώρων της χώρας μας και να παραμείνει σημείο αναφοράς της υλοποίησης ενός πλήρως ολοκληρωμένου αρχαιολογικού έργου».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *