Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Η συνέντευξη τύπου του νέου προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιάκωβου Αγγελίδη

Ο Ιάκωβος Αγγελίδης ανέλυσε τους στόχους και τις φιλοδοξίες που έχει ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην σημερινή συνέντευξη Τύπου, δίνοντας απαντήσεις σ' όσες ερωτήσεις και θέματα έδειξε να γνωρίζει. Στα υπόλοιπα απέφυγε με έξυπνο τρόπο να τοποθετηθεί. Σε μια συνέντευξη που κράτησε περισσότερο από μια ώρα ο κ. Αγγελίδης προσπάθησε να περάσει τα δικά του μηνύματα προς τον κόσμο της ομάδας, μίλησε για ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και προσέγγισης των πραγμάτων, αλλά ζήτησε κι αυτός με τη σειρά του από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να κάνουν... υπομονή!

Για τους λόγους, που ήρθε στον ΠΑΟΚ: "Όταν είχα πάει στη Μακάμπι, αποφάσισα να μείνω 2-3 χρόνια να βοηθήσω τον ιδιοκτήτη να κανει κάποιες αλλαγές. Έμεινα λίγο παραπάνω, είχα αποφασίσει πριν από ένα χρόνο ότι θα έφευγα. Η περίπτωση ΠΑΟΚ ήρθε κάπως τυχαία πριν λίγους μήνες, έκανα ορισμένες έρευνες για τον ιδιοκτητη και την ομάδα και θεώρησα ότι ήμουν εις θέση να χρησιμοποιήσω την εμπειρία, που είχα στη Μακάμπι, να βοηθήσω να κάνω κάποιες αλλαγές να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να καταφέρει ορισμένους στόχους που έχει"

Για το χρονικό όριο της συμφωνίας του με τον Σαββίδη και το αν είναι προσυμφωνημένο το μπάτζετ : "Οι όροι της συμφωνίας που έχω με τον ΠΑΟΚ, είναι εσωτερικό θέμα. Η συμφωνία μας είναι για τέσσερα χρόνια. Για το μπάτζετ, σίγουρα έχω καταλάβει τα όρια που πρέπει να κινηθούμε, αλλά υπάρχουν οι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ με το Financial Fair Play, κι εμείς πρέπει να λειτουργήσουμε μέσα σ΄ αυτά τα όρια, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγουμε".

Για το πλάνο και τη φιλοσοφία που έχει : "Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία βιώσιμη ποδοσφαιρική ομάδα που θα βρεθεί στα υψηλότερα ευρωπαϊκά στάνταρ. Είναι σημαντικό που δεν θα ξεφεύγει από το πλαίσιο τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ. Στις δύο εβδομάδες που είμαι εδώ, να αξιολογήσω τον τρόπο λειτουργίας σε όλα τα τμήματα κι αυτό χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα, δεν γίνεται σε ένα μήνα. Θέλει καιρό για να γίνει σωστή δουλειά. Αλλά δεν θα περιμένουμε να τελειώσει η αξιολόγηση για να κάνουμε αλλαγές, πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε, θα τα κάνουμε αμέσως. Ο στόχος θα είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα έχει ισχυρές βάσεις από παίκτες της ακαδημίας και θα πλαισιώνονται από πιο έμπειρους παίκτες, να έχουμε μια ομάδα, που θα είναι σε θέση να διεκδικεί το πρωτάθλημα και να έχουμε επιτυχημένη ευρωπαϊκή παρουσία"

Για τη συνεργασία με τον Αναστασιάδη και τον Βρύζα : "Θεωρώ ότι έχω εξαιρετικές σχέσεις με τον προπονητή και με τον τεχνικό διευθυντή. Εχουμε καθημερινή επικοινωνία, εγώ με τον κ. Βρύζα κι ο κ. Βρύζας με τον προπονητή. Είμαστε σε ένα δρόμο, που αξιολογούμε τον τρόπο λειτουργίας στον αγωνιστικό τομέα και βεβαίως θα κάνουμε ορισμένες αλλαγές κι αυτό θα φανεί στην πορεία"

Για τις ομοιότητες με τη Μακάμπι: "Κάθε ποδοσφαιρική ομάδα έχει περιέργειες δικές της, αλλά μπορώ να πω ότι όταν πρωτοπήγα στη Μακάμπιι δεν υπήρχε η οργάνωση που έχει ο ΠΑΟΚ σήμερα. Τα διάφορα τμήματα που υπήρχαν, δεν λειτουργούσαν σχεδόν καθόλου ή σωστά. Ήταν ένα ξεκίνημα από το μηδέν, εδώ δεν είναι έτσι τα πράγματα. Έχει παιδιά, υπαλλήλους, που δουλεύουν σκληρά, θα πρέπει να είμαστε όλοι καθαροί για τους ρόλους και τις ευθύνες που έχουμε, να καταφέρουμε στόχους που έχουμε, να δώσουμε κίνητρα σε όλους τους υπαλλήλους"

Για το πλάνο του ΠΑΟΚ : "Μετά από δύο εβδομάδες στην ομάδα, δεν είναι κατάλληλο να κάνω ουσιαστική παρουσίαση"

Για τις μεταγραφές : "Κάναμε μεταγραφές το καλοκαίρι. Κάθε ομάδα θέλει να κάνει κινήσεις για να δυναμώσει, κάποτε συμφωνείς κάποτε όχι, υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες, που την τελευταία στιγμή ή λεπτό κάνουν μεταγραφές. Κάποτε υπήρχαν περιπτώσεις, που μεγάλη ομάδα νόμιζε ότι είχε συμφωνία με συγκεκριμένο παίκτη, αλλά δεν έκλεισε η υπόθεση. Συμβαίνουν κι αυτά".

Για το αν υπάρχουν κενά, καθώς έφυγαν 15 και ήρθαν 5 : "Υπάρχει μία ομάδα, ποδοσφαιριστές δικοί μας από την ακαδημία, ήρθε νέος προπονητής, πρέπει να σεβόμαστε την άποψη του προπονητή, χτίσαμε μια ομάδα που θεωρούμε ότι ειναι έτοιμη να παίξει φέτος. Αν χρειαστεί να ενισχύσουμε την ομάδα, θα το κάνουμε. Δεν θα περιμένουμε τον χειμώνα να ψάξουμε".

Για το αν έχει τον απόλυτο έλεγχο και διοικεί 100% : "Ναι. Υπάρχει ο ιδιοκτήτης της ομάδας, έχει πολλά ενδιαφέροντα και πολλές επιχειρήσεις, δεν είναι δυνατό να χειρίζεται την καθημερινότητα της ομάδας. Παίρνω τις απόψεις του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή, δεν θα λέω εγώ αν θα πάρουμε αριστερό μπακ ή τερματοφύλακα, εγώ θα θέτω το οικονομικό στον διάλογο και θα βγαίνει μια απόφαση"

Για την ιεραρχία και το πως γίνονται οι μεταγραφές : "Ο προπονητής χειρίζεται την ομάδα, θα δώσει τη γνώμη του, θα συζητήσει με τονν τεχνικό διευθυντή για τι είδος παίκτη χρειάζεται. Μπορεί να προσφέρει βοήθεια σε ονόματα, που θα εξετάσει το σκάουτινγκ, ο τεχνικός διευθυντής θα προσφέρει ονόματα στον προπονητή. Μετά συζητάμε και οι τρεις και θα πάρουμε την απόφαση"

Για το αν ο ΠΑΟΚ πάει σε αυτοδιαχείριση, και δεν θα βάλει άλλα χρήματα ο μεγαλομέτοχος : "Δεν είπε ότι δεν θα βάζει άλλα λεφτά. Με το FFP δικαιούται ένας ιδιοκτήτης να βάζει 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο επιπλέον. Κάθε τρία χρόνια το ελέγχουν, φέτος είναι ο τελευταίος χρόνος, της τριετίας 2012-15. Δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια σ΄αυτή την τριετία. Είναι κάτι που πρέπει να κάνουν όλες οι ομάδες.

Για το πόσα χρόνια θέλει για να κάνει πρωταθλητισμό μ΄ αυτό το μοντέλο : Δεν υπάρχει φόρμουλα, να πεις ότι σε τρία χρόνια θα πετύχεις. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, που ομάδες με νεαρούς από τις ακαδημίες πέτυχαν πολλά. Δεν ρίχνουμε βάρος και πίεση σ΄ αυτά τα παιδιά. Πρέπει να έχεις έναν στόχο για 5 χρόνια, να φτάσεις σε ένα σημείο, να είναι όλα έτοιμα, να διεκδικείς όπως πρέπει. Κάποιος φίλος μου είπε, ότι δεν υπάρχουν μεγάλα πράγματα, υπάρχουν λεπτομέρειες. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε τις λεπτομέρειες. Θέλει υπομονή.

Για την πτώση των διαρκείας : "Ο τρόπος, που δείχνει ο κόσμος την γνώμη του για την ομάδα, είναι τα διαρκείας. Δεν μπορώ να πω πως το μελέτησα ακριβώς, αλλά είναι καθαρό ότι έχουν δισταγμούς για την ομάδα όπως είναι σήμερα. Εμείς πρέπει να τους πείσουμε. Στην πορεία να έρθουν να αγοράσουν. Δουλεύουμε για τον στόχο, που θέλουν. Έχω μιλήσει με αρκετούς, έχουν διάφορες απόψεις, άκουσα άτομα που είπαν, ο μόνος στόχος είναι πρωτάθλημα. Άλλοι είπαν, όχι το πρωτάθλημα, μια ομάδα που θα δείχνει δυναμισμό. Αλλοι είπαν, θέλουμε να κερδίζουμε τον Ολυμπιακό, να φτιάξουμε ομάδα να διεκδικεί κάθε χρόνο"

Για τις μεταγραφές που δεν έγιναν : "Θέλαμε να βρούμε παίκτες να ταιριάζουν στην ομάδα, που έχουμε. Η επιλογή και ο στόχος ήταν να βρούμε τους κατάλληλους παίκτες, όχι να κάνουμε μεταγραφές για να πούμε ότι κάναμε μεταγραφές. Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που δεν θέλει να κάνει μεταγραφή. Όταν δεν κάνεις, δεν σημαίνει ότι υπάρχουν κενά ή τρύπες στην ομάδα"

Για το αν τα χρέη έχουν σχέση με το μπάτζετ : "Όχι. Στο FFP μία από τις εξαιρέσεις είναι οι φόροι και άλλα χρέη, που δεν πηγαίνουν στο μπάτζετ. Το θέμα των χρεών είναι ένα σοβαρό θέμα, δεν πρόλαβα να το μελετήσω με λεπτομέρεια. Πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η διαδικασία να βγει η απόφαση, ο τελικός λόγος είναι στον κ. Σαββίδη.

Για την θέση της ΠΑΕ απέναντι σε όσα συμβαίνουν στην διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου : "Εγώ θα είμαι ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ στις υπερκείμενες αρχές. Είναι ένα δύσκολο θέμα και θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά από μένα για να μπω μέσα στο θέμα. Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, απ΄ ότι έχω ακούσει τον κόσμο, θέλουν ένα καθαρό, επαγγελματικό ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουν κάπως βαρεθεί, χορτάσει, το αρνητικό κλίμα που υπάρχει και τις υποψίες χειραγώγησης. Είναι κρίμα επειδή το ποδόσφαιρο μπορεί να έχει εξαιρετική επιρροή στην κοινωνία και δυστυχώς έχει το αντίθετο. Νομίζω ότι πρέπει να κάνω περισσότερη δουλειά, να έχω ουσιαστική γνώμη, να θέσουμε μια στρατηγική, να κάνουμε τα μικρά βήματα να βγούμε απ΄ αυτή την κατάσταση.

Για το αν μπορεί να διεκδικήσει από φέτος το πρωτάθλημα : "Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η ομάδα θα κάνει το παν να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα. Μπορεί να χρειαστεί τον χειμώνα να φέρουμε ποδοσφαιριστές. Δεν θα περιμένετε να πω ότι δεν είμαστε έτοιμοι να το διεκδικήσουμε. Η ομάδα έχει δείξει θετικά πράγματα, έχει τα στοιχεία, που μπορεί να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα, εγώ αυτό πιστεύω".

Για το τι ισχύει με το FFP : "Δεν πρέπει να ξοδεύεις παραπάνω από τα έσοδά σου. Εισιτήρια, χορηγούς, τηλεόραση, όλα τα έσοδα της ομάδας. Επιπλέον μπορεί ένας ιδιοκτήτης να δώσει ένα ποσό επιπλέον ως 10 εκατομμύρια το χρόνο. Αυτό είναι"

Για τη συνεργασία με έναν προπονητή : "Δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω γιατί το συμβόλαιο, που έγινε είναι για ένα χρόνο. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, έχει προπονητές που δεν θέλουν παραπάνω από ένα χρόνο, ίσως θέλουν να δείξουν ότι πιστεύουν τον εαυτό τους, και μετά να κάνουν καλύτερο συμβόλαιο. Άλλοι θέλουν 3-4 χρόνια. Εξαρτάται τον χαρακτήρα του προπονητή. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό, αν ήταν απόφαση του Άγγελου ή του κ. Σαββίδη"

Για το αν τον βαρύνουν τα χρέη: "Θεωρητικά ναι, πρακτικά όχι. Ξέρω ότι υπάρχουν, ξέρω ότι εμπλέκομαι. Μου έχει πει ο κ. Σαββίδης. Δεν γνωρίζω πως ακριβώς θα χειριστεί αυτή την υπόθεση".

Για το αν έχει διασφαλίσεις από τον Σαββίδη για τα χρέη που ανέλαβε: "Αυτό σίγουρα είναι εσωτερικό θέμα".

Για τη διαχείριση καταστάσεων κρίσης : "Θα το δούμε στην πορεία. Εμείς θα κάνουμε και δεν θα μιλάμε".

Για το τεχνοκρατικό μοντέλο που εφαρμόζεται στον ΠΑΟΚ : "Το τεχνοκρατικό, είναι το μοναδικό μοντέλο για το ποδόσφαιρο, ισχύει παντού και είναι το σωστό μοντέλο για τον ΠΑΟΚ"

Για το με τι θα είναι ικανοποιημένος όταν φύγει : "Να υπάρχει ένα δυνατό brand, που λέγεται ΠΑΟΚ, ο κόσμος να είναι ευχαριστημένος για τον σύλλογο στο ποδοσφαιρικό και μη ποδοσφαιρικό τομέα, όταν έχουμε ένα σύστημα, που θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους ποδοσφαιριστές που είναι στην ακαδημία μας, να έχουν μέλλον στην πρώτη ομάδα, απλά να λειτουργεί η οργάνωση όπως την θέλουν. Να υπάρχει ένας σωστός τρόπος λειτουργίας"

Για τον Αθανασιάδη, και το γιατί δεν έχει υπογράψει, αν και συμφώνησε στις 7/8 : "Ο Κλάους δεν έχει υπογράψει ακόμη. Πιστεύω ότι θα υπογράψει. Επειδή μου είπε ότι θα υπογράψει".

Για το αν θα έρθει και ο Κρόιφ στον ΠΑΟΚ : "Κάποιος έγραψε στο Ισραήλ ότι θα έρθει στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είναι σε γνώση μου αυτό"

Για την επικοινωνία με τον κόσμο : "Είναι προτεραιότητα, είναι κάτι σημαντικό. Θα γίνεται μέσα από τα μέσα της ΠΑΕ".

Για το τι έγινε με τον Πάμπλο Γκαρσία : "Δεν θέλω να μπω στο θέμα του Πάμπλο Γκαρσία, έγινε πριν να έρθω εγώ, νομίζω πως τώρα έχει τελειώσει".

Για το αν θα γίνει μεταγραφή : "Πάντα υπάρχει πιθανότητα να γίνει μεταγραφή".

Για το πως προέκυψε η συνεργασία : "Μάλλον τον βρήκα εγώ τον ΠΑΟΚ"

Για την επαφή με τους οπαδούς : "Η δύναμη του ΠΑΟΚ έρχεται από τον κόσμο του. Είναι κάτι πολύ δυναμικό. Πρέπει αυτό το θετικό, να μην γίνει αρνητικό. Είχα συνάντηση με τους οπαδούς, κατάλαβα ορισμένα θέματα, ορισμένες ανησυχίες, που έχουν. Θέλουν να δουν τον σύλλογό τους να λειτουργεί σωστά. Όταν δουν την πραγματικότητα, και όχι απλά λόγια, θα βοηθήσει στην ενότητα του κόσμου, να υποστηρίξουν την ομάδα τους".

Για το θέμα του γηπέδου : "Υπάρχουν πολλές επιλογές. Το να βάζεις λεφτά σε ένα τέτοιο γήπεδο, είναι ένας τρόπος. Το άλλο είναι να κλείσει το γήπεδο, να παίξει ο ΠΑΟΚ κάπου αλλού, για ένα δύο χρόνια, να γίνει αυτό που πρέπει ολοκληρωμένα, και να επιστρέψουμε. Υπάρχει και η λύση να πάμε σε ένα άλλο μέρος".

Για τις εντολές που πήρε από τον Σαββίδη όταν ανέλαβε : "Μου είπε να δημιουργήσουμε έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό βιώσιμο, σε υψηλό επίπεδο, σε όλα τα τμήματα. Πήγαινε στον ΠΑΟΚ, δες τι δουλεύει και τι δεν δουλεύει, αξιολόγησε τους υπαλλήλους, και πάρε αποφάσεις σχετικά με το τι πρέπει να γίνει. Αυτό ισχύει σε όλα τα τμήματα".




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *