Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόσκληση σε έκθεση καλλιτεχνικών έργων για την Αλμωπία

Προς την ολοκλήρωση του οδεύει το πρόγραμμα καλλιτεχνικής δημιουργίας στο Δήμο Αλμωπίας, στα πλαίσια της πράξης “Living history, Living nature” που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας “Ελλάδα-π.Γ.Δ.Μ.” Το δεκαήμερο πρόγραμμα ξεκίνησε την Τρίτη 26/08 και στοχεύει στην αποκάλυψη του «genius loci» της Αλμωπίας, ή αλλιώς του πνεύματος του τόπου. Οι δεκαεννέα καλλιτέχνες εργάζονται ήδη στην Αλμωπία σε μια εντατική προσπάθεια απόδοσης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της μέσω ποικίλων εκφραστικών μέσων και δημιουργώντας πρωτότυπα έργα με αφορμή συγκεκριμένους τόπους της περιοχής.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος θα εκτίθενται στην Αριδαία, και ειδικότερα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο και την πρώην Λέσχη αξιωματικών Αριδαίας από τις 03 έως τις 05 Σεπτεμβρίου.

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, στις 20:30. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας, ο εναρκτήριος χώρος θα είναι το Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο. 

Καλούνται όλοι οι δημότες και επισκέπτες του Δήμου Αλμωπίας στην εναρκτήρια εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία των καλλιτεχνών. Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Μεταξύ των καλεσμένων είναι ο κ. Lazar Kotevski, Δήμαρχος του εταίρου Δήμου Νόβατσι, η κα Liljana Hristova, Διευθύντρια του Bitola Museum και η κα Μυκονιάτη Άννα, επιμελήτρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Η πράξη χρηματοδοτείται από το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας «Ελλάδα-π.Γ.Δ.Μ. 2007-2013» και εντάσσεται στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση για τον φυσικό και ιστορικό πλούτο της Αλμωπίας.


Δήμος Αλμωπίας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *