Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν από 35 έως 100 ευρώ το μήνα

Κούρεμα επιδομάτων αλλά και μείωση θέσεων έως και 40% έρχεται στα ανώτατα κλιμάκια του δημοσίου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Τα Νέα".

Ειδικότερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να μειώσει κατά 40% τις θέσεις των διευθυντών και των προϊσταμένων στο Δημόσιο. Από τα 7.528 άτομα στο δημόσιο που κατέχουν θέση τμηματάρχη, διευθυντή η γενικού διευθυντή. Εκτιμάται ότι θα μείνουν τελικά 4.408 προϊστάμενοι.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ποσό που θα χάσουν οι υπάλληλοι αυτοί εκτιμάται από 35 έως 100 ευρώ το μήνα ανάλογα με το βαθμό και την παλαιότητα.

Επόμενο βήμα θα είναι η άμεση μείωση του μισθολογικού κόστους μέσω μείωσης του βασικού μισθού που θα απογυμνωθεί και από τα επιδόματα.

Η μείωση του βασικού μισθού θα συμπαρασύρει όλες τις μισθολογικές κλίμακες καθώς με βάση τον βασικό μισθό υπολογίζονται όλα τα υπόλοιπα.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *