Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ξεκινά η κατασκευή του μεγαλύτερου τηλεσκοπίου στη Γη

Μετά από δεκαετίες σχεδιασμού και καθυστερήσεις μηνών για την έναρξη των εργασιών, ξεκίνησε η κατασκευή του Thirty Meter Telescope (TMT), αξίας $1.4 δισεκατομμυρίων. Η τεράστια κατασκευή βρίσκεται στην κορυφή του ηφαιστείου Mauna Kea στη Χαβάη. Η καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών κατά έξι μήνες οφείλεται στις αντιδράσεις των ντόπιων, καθώς το ηφαίστειο θεωρείται ιερό.

Το TMT είναι όντως 30 μέτρα σε διάμετρο και αποτελείται από 492 εξάγωνους καθρέπτες. Μπορεί να συλλάβει εικόνες με ανάλυση 10 φορές μεγαλύτερη από αυτή του Hubble της Nasa. Αν η κατασκευή του δεν καθυστερήσει περαιτέρω, αναμένεται να είναι λειτουργικό το 2022 και να μας προσφέρει γνώση και πληροφορίες για γειτονικούς πλανήτες αλλά και για μακρινούς γαλαξίες, δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά. 




unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *