Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Aστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα Σέρβο μαθητή στη Θεσσαλονίκη (Σαν σήμερα 23/10)

1998: αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Μάρκο Μπουλάτοβιτς, 17χρονο μαθητή από τη Σερβία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τη σύλληψη τσαντάκια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο Μάρκο
Μπουλάτοβιτς βρισκόταν στην πόλη σε σχολική εκδρομή, ήταν άοπλος και, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, δεν είχε διαπράξει την κλοπή.

1915: 35.000 γυναίκες διαδηλώνουν στη Νέα Υόρκη, διεκδικώντας δικαίωμα ψήφου.

1964: Ο Γάλλος φιλόσοφος Ζαν Πολ Σαρτρ αρνείται το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, υποστηρίζοντας ότι θα μείωνε το γόητρο της συγγραφικής του δουλειάς.

1974: Συλλαμβάνονται και εκτοπίζονται στην Κέα οι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, Γ. Παπαδόπουλος, Σ. Παττακός και Ν. Μακαρέζος.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο
Μουσική 23/10
1964 Ο Αμερικανός μπασίστας Robert Trujillo (Roberto Agustín Trujillo) γεννήθηκε στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο heavy metal συγκρότημα Metallica. Έχει συνεργαστεί επίσης με καλλιτέχνες όπως Black Label SocietyOzzy Osbourne κ.α.
1963 Στα Abbey Road Studios του Λονδίνου οι The Beatles ηχογραφούν το τραγούδι "I Wanna Be Your Man". Το έγραψαν οι John Lennon και Paul McCartney και το είχαν δώσει στους The Rolling Stones, οι οποίοι θα το κυκλοφορήσουν σε single την 1η Νοεμβρίου του 1963. Η εκτέλεση των The Beatles θα κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου του 1963 στο άλμπουμ τους "With The Beatles", με την φωνή του Ringo Starr.
Αθλητισμός 23/10

1917Η κεντρική Επιτροπή των Μπολσεβίκων αποφασίζει την ένοπλη εξέγερση στη Ρωσία.
1930Ο J.K. Scott κερδίζει το πρώτο πρωτάθλημα μίνι γκολφ που γίνεται στη Chattanoga των ΗΠΑ

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *