Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ - Άρθρο του Γιώργου Σαμαρτζίδη για την ηλεκτρονική εφημερίδα ialmopia.gr

Ο Γιώργος Σαμαρτζίδης καταθέτει την άποψή του για τις ζωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Αλμωπία, μέσα από το ialmopia.gr

Στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας μας,στα χωριά της αλλά και μέσα στην Αριδαία και στον Εξαπλάτανο, συμβαίνουν κάποια πράγματα και καταστάσεις που είναι απαράδεκτα, για τους ανθρώπους που έχουν ευαισθησίες και αντιλαμβάνονται γνωρίζουν κάποια άλλα μέρη και περιοχές που κάνουν συγκρίσεις και βγάζουν συμπεράσματα..

Έτσι για παράδειγμα θα παρατηρούσε κανείς αντί για δρόμους που να λάμπουν από καθαριότητα, να' ναι γεμάτοι από αποτσίγαρα, χαρτιά, πλαστικά κουτάκια, άδεια αναψυκτικών, δρόμους με λακκούβες ή άλλες παγίδες για τα αυτοκίνητα, χωρίς προειδοποιητικές πινακίδες και όταν υπάρχουν να μη γίνονται σεβαστές από τους οδηγούς. Δρόμους με ελλειπή φωτισμό τα βράδια. Ακόμη σε πολύ κεντρικά σημεία βλέπει κανείς κάδους ξεχειλωμένους από σκουπίδια, αδέσποτους σκύλους, μηχανάκια που μαρσάρουν εκκωφαντικά και εκνευρίζουν τον κόσμο σε ώρες κοινής ησυχίας και άλλα πολλά ευτράπελα που δε θα έφτανε ΄΄μια θάλασσα μελάνη και ένας ουρανός χαρτί΄΄ όπως λέει και το λαϊκό άσμα για να καταγραφούν όλα.

Για όλα αυτά από τα χείλη των ανεύθυνων και αναίσθητων πολιτών ακούγεται ένα εύκολο ΄΄Δε βαριέσαι, εμείς θα σώσουμε την κατάσταση; Υπάρχουν - λένε - οι υπεύθυνοι, ας φροντίσουν αυτοί.΄΄. Αυτό είναι μεγάλο λάθος, κατά την γνώμη μου, διότι υπεύθυνοι είμαστε όλοι, εγώ, εσείς και βέβαια οι αρμόδιοι φορείς που μας αντιπροσωπεύουν στις τοπικές κοινωνίες.

Επομένως κατά την ταπεινή μου γνώμη, ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση.

Θα πρότεινα, λοιπόν, να αναληφθεί μια πρωτοβουλία κινητοποίησης, πρώτα-πρώτα από τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους, με σκοπό και σύνθημα το καθαρό πολιτισμένο περιβάλλον. Να βάλουμε δηλαδή ΄΄ένα χεράκι΄΄ να ευπρεπίσουμε τους χώρους που ζούμε και αναπνέουμε. Ακόμη, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, αφού στόχο και προεκλογική καμπάνια της είχε ΄΄την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη΄΄ μέσω των ΜΜΕ, να ευαισθητοποιήσει εθελοντές πολίτες που θα συμμετάσχουν σε προγράμματα για την βελτίωση του περιβάλλοντος τους.

Έτσι μόνο θα βγούμε όλοι νικητές στον πόλεμο κατά της αδιαφορίας, της αναισθησίας και του΄΄ωχαδελφισμού΄΄ κάποιων .Δηλαδή να αντιπαρατάξουμε την ανιδιοτελή και φιλότιμη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις και τα προσκλητήρια που θα γίνουν για τον ευγενικό αυτό σκοπό.

ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.



ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ - Άρθρο του Γιώργου Σαμαρτζίδη για την ηλεκτρονική εφημερίδα ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *